Home » hardware

Streacom F1C Evo: o soluţie interesantă pentru HTPC reuşit

Publicat pe 31 March 2016 la 23:25 de

Streacom F1C Evo - intro

Perioada de glorie a PC-urilor a adus beneficii pentru utilizatori la toate capitolele, astfel că îmbunătăţirea considerabilă raportului performanţă/preţ observată la vremea respectivă în special în segmentul mainstream nu a fost singurul lucru demn de laude. Diversificarea gamei de produse şi a scenariilor de utilizare a fost după părerea mea la fel de importantă, chiar dacă impactul nu a fost la fel de puternic. Iar dintre toate direcţiile de dezvoltare a sistemelor calcul tip desktop, am fost mai mereu fascinat de creativitatea ce poate fi exploatată în cazul HTPC-urilor. Şi a existat la un moment dat o febră a HTPC-urilor chiar şi în România, numai că soluţiile disponibile pe piaţă au dezamăgit de cele mai multe ori. Practic, mai toate sistemele încercau să se adreseze atât mediului multimedia, cât şi mediului office şi nu se descurcau prea bine în niciunul dintre cele două. Iar partea de „Do It Yourself” aproape că a lipsit cu desăvârşire din cauza lipsei unor componente cheie dezvoltate strict în acest scop.

La ora actuală, disponibilitatea unei game largi de dispozitive de toate felurile construite în jurul sistemului de operare Android a acoperit parţial necesitatea unor soluţii de calcul compacte conectate la ecrane de mari dimensiuni. Dar numai parţial, căci oricât de versatile ar fi aceste dispozitive, tot nu pot acoperi integral necesităţile tuturor tipologiilor de utilizatori din zona multimedia. Iar smart TV-urile, oricât de mult ar fi evoluat ele în ultima perioadă, încă sunt departe de ceea ce li se tot cere de vreo 5 ani încoace. Şi apoi, zic bătrânii pe la ţară că ce faci cu mâna ta este lucru sfânt.

Iar pentru ca totul să arate bine şi să facă ce vrem, Streacom ne propun sa plecăm de la carcasa F1C Evo.

Streacom F1C EVO - specificatii

Vorbim despre un model cu dimensiuni foarte mici, ce poate adăposti însă plăci mini-ITX mulţumită sursei PicoPSU cu adaptor AC care trebuie achiziţionată separat, eventual tot de la Streacom, care au în ofertă modele de la 120 la 160W. Este greu de stabilit dacă Streacom se adresează prin F1C Evo integratorilor sau direct utilizatorilor, dar eu bănuiesc că sunt vizate ambele categorii. Oricum, cutia din carton simplu în care am primit eu sursa, fără nimic care să indice segmentul destul de pretenţios în care urmează a fi folosit produsul, este potrivită pentru integratori.

Streacom F1C Evo - ambalaj

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.