Connect with us

Hi, what are you looking for?

games

15 minute din Darkborn, un joc emoționant și destul de neobișnuit

Cine zice că monștrii nu pot fi eroii poveștii? În mod clar, nu dezvoltatorii din spatele lui Darkborn, un viitor titlu action-adventure în care jucătorii vor intra în pielea unui mic monstru aflat în căutare de răzbunare, după ce un conglomerat furios de vikingi i-a ucis neamul, pentru deservirea unor ritualuri oculte.

Darkborn este jocul de debut al studioului The Outsiders și, totodată, renașterea unui fost proiect, denumit inițial Project Wight. The Outsiders a vrut să experimenteze cu noi viziuni asupra sensibilității poveștilor și evenimentelor din cadrul jocurilor video, astfel încât neamul Darkborn, căci așa le este numele, să fie vânătorii persecutați, și nu adevărata amenințare la adresa omului. Este o poveste despre sacrificiu și pierderi, despre răzbunare și iubire, aceste elemente participând activ la evoluția puiului Darkborn. Nu, serios, monstrulețul crește încontinuu.

Cele 15 minute ale materialului video expun intriga și o mică parte din desfășurarea evenimentelor și a gameplay-ului.  Pe parcursul jocului, vom putea explora lumea nemiloasă a vikingilor prin ochii a mai multor reprezentanți din diferite generații de Darkborn. Fiecare ”specimen” va contribui la o mai bună înțelegere a motivului pentru care aceste creaturi vor să se răzbune pe cultul denumit The Pale Enemy.

Perspectiva este una first-person, iar gameplay-ul se bazează pe abordări stealth și direct combat în egală măsură. Ca pui, trebuie făcut uz de stealth pentru a putea supraviețui, dar eventualele reuniuni emoționante cu câte un alt membru mort al familiei de Darkborn oferă, mai mult practic și literalmente decât metaforic, anumite daruri, adică skill points și abilități noi, odată cu evoluția specimenului.

La prima vedere, estetica jocului și detaliile auditive își spun clar cuvântul. Dezvoltatorii susțin faptul că se axează în mod special pe aceste elemente pentru a evidenția o altă latură a creaturilor persecutate în contrast cu poporul cotropitor. Poate că astfel de tactici sunt prezente în destule producții cinematografice, însă, în lumea gaming-ului, povestea plină de realism a unor creaturi pasive, docile chiar, cu evidente instincte materne nu și a pus amprenta, cred eu.

Acumularea noilor abilități și eventualele boss fights (unde inamicul are diverse avantaje și dezavantaje) nu vin fără cantități copioase de sânge vărsat. Jocul este violent, ceea ce ar putea oferi o mică scuză pentru care aceste creaturi sunt atât de temute de către oameni. The Outsiders vor să ofere jucătorilor momente de cumpătare și de judecată proprie pentru a observa, la final, cine este, de fapt, antagonistul, în toate sensurile posibile. Personal, sunt extrem de curios față de acest joc și astept cu interes o dată de lansare. Voi ce părere aveți?

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...

mobile

Noile modele anunțate: Redmi 9, 9A și 9C confirmă în continuare misiunea Xiaomi, aceea de a aduce tehnologie de top pentru toată lumea. Redmi...