Home » ştiri şi opinii

Siri se alătură luptei împotriva Covid-19

Publicat pe 23 March 2020 la 22:43 de

De câteva zile Siri poate oferi sfaturi persoanelor îngrijorate că ar putea suferi de noul virus, Covid-19. Siri răspunde la întrebări, precum: „Cum știu că am Coronavirus?”, „Am Coronavirus?” și oferă sfaturi bazându-se pe simptomele reclamate.


Când Siri este întrebată despre virus v-a trece printr-un survey rapid pentru a vedea dacă există una dintre simptome: febră, tuse uscată, probleme respiratorii. Persoanele cu simptome sau alte probleme grave sunt sfătuite să sune cât mai repede la numărul unic de urgență, în timp ce persoanele fără simptome sunt rugate să intre în izolare imediat ce resimt vreuna dintre simptomele enumerate mai sus.

Informațiile oferite de Siri au ca surse Centers for Disease Control and Prevention(CDC) și US Public Health Service.

Cu această nouă funcționalitate Apple se alătură luptei pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Printre marile companii care dezvoltă campanii de informare regăsim Facebook, Google, Microsoft. Facebook oferă informații despre virus în America prin intermediul News Feed-ului, Google a lansat un site informațional, iar Microsoft a creat o hartă interactivă și în același timp lucrează cu CDC la un „self-checker” chatbot.

Iată că în aceste vremuri grele marile companii s-au unit într-un numitor comun și încearcă să informeze cât mai mult populația cu știri și sfaturi cât mai utile pentru prevenție.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.