Home » ştiri şi opinii

xCloud va fi disponibil începând cu luna octombrie

Publicat pe 12 June 2019 la 13:01 de

Microsoft respectă planul foarte bine și urmează să lanseze serviciul de streaming, spre finalul anului. Conform Mark Skwarski, xCloud este deja pe mâna tuturor angajaților Microsoft.

“We are scaling the program up globally. We have deployed project xCloud blades into data centers in 13 regions around the world. We’ve also started our alpha testing,” a declarat Skwarski unui grup de jurnaliști de la E3. Momentan doar angajații Microsoft au acces la platformă, însă în scurt timp și publicul va avea acces, de asemenea.

Aceste informații au clarificat semnele de întrebare lăsate de Phil Spencer pe scena de la E3. Phil a anunțat un nou feature pentru Xbox One ce este foarte similar cu deja existentul Remote Play, de la Sony. Ce înseamnă asta? Că putem transforma Xbox-ul personal într-un streaming device și putem juca orice joc de pe Xbox pe telefon sau tabletă. Asta nu înseamnă că este un cloud gaming 100% ca xCloud, ci este mai degrabă asemănător cu Google Stadia care te lasă să te joci orice joc pe orice ecran.

Spencer a vehiculat luna octombrie pentru lansarea platformei de streaming, însă nu a fost foarte clar dacă și pentru publicul larg sau nu. Nu a menționat niciun detaliu despre streaming-ul pe TV, browser sau PC, precum au făcut cei de la Google cu Stadia. Probabil Microsot a fost rezervat în declarații deoarece serviciul nu este la fel de complet ca și Google Stadia.

Nu au lăsat totul în ceată și au clarificat faptul că Xbox game streaming și xCloud sunt două chestii total diferite, deși ambele rulează în Azure data center. Când Spencer a menționat luna de octombrie pentru lansare a spus că modalitățile de stream vor fi două: fie de pe consolă de casă, fie de pe una din Azure. Cea din urmă modalitate referindu-se la xCloud. “Whether you’re using a console în our datacenter, or your console at home this October you’ll be able to use our hybrid gaming cloud to play your games wherever you go,” – Spencer. Nu știm încă dacă vom putea accesă aceste două opțiuni din aceeași aplicație software, de exemplu o aplicație mobile sau xCloud va fi distribuit prin intermediul unui alt software.

Nu cunoaștem gândirea celor de la Microsoft, însă se vede foarte clar că tot „hype-ul” care există la momentul anunțului oficial a scăzut în timp. De la promisiunea că ar rulă pe console și PC-uri și device-uri mobile s-a ajuns să se facă focus doar pe device-urile mobile, doar smartphone-uri și tablete.

Toate aceste lucruri nu înseamnă că xCloud nu va fi o competitive serioasă pentru Google Stadia. Avantajul este momentan în curtea celor de la Google, deoarece au făcut un „push” foarte mare și au anunțat 4k la 60 fps-uri. Deja au anunțat și o data de lansare oficială, noiembrie și un preț pentru serviciu. Tehnologia este una nouă, iar Microsoft are destul timp pentru a ajunge la același nivel sau chiar să-l depășească. Urmează un an interesant atât pentru Microsoft cât și pentru Google care s-au aliniat la startul acestei curse.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.