Home » games, ştiri şi opinii

Este oficial: Larian Studios se ocupă de Baldur’s Gate III !

Publicat pe 8 June 2019 la 16:22 de

Într-un articolaș anterior, menționam faptul că Larian Studios, o companie cu vechime pe piața jocurilor RPG (vezi seria Divinity) plănuiește lansarea unui nou titlu din sfera acestui gen, însă un joc foarte misterios. După ce ne-am pus întrebarea ”Divinity: Original Sin 3 sau Baldur’s Gate 3?”, iată și răspunsul!

Larian Studios a publicat primul trailer oficial pentru cel din urmă, stilizat cu ”III”-ul de rigoare. Reprezentanții companiei precizează influența pe care regulile de joc pentru cea de-a cincea (și actuala) ediție a Dungeons & Dragons o au asupra acestui titlu, el însuși având o strânsă legătură cu Baldur’s Gate: Descent Into Avernus Module, o adiție pentru D&D ce urmează să apară în cursul acestui an:

”Baldur’s Gate 3 se bazează pe a cincea ediție D&D. Am început prin a stabili foarte meticulos regulile, ca mai apoi să observăm care elemente funcționează și care nu, tocmai pentru că ( Baldur’s Gate 3) este un joc video, iar D&D a fost conceput pentru a fi jucat ca un joc tabletop. Așa că am venit cu soluții pentru părțile care nu mergeau. Lucrul interesant și plăcut pe care l-am remarcat este faptul că o mare parte din ceea ce definește D&D-ul chiar a ”supraviețuit” procesului de digitalizare. Sunt de părere că, dacă sunteți pasionați de Dungeons & Dragons și vreți să jucați  Baldur’s Gate 3, veți fi încântați” (Swen Vincke, CEO pentru Larian Studios)

Întrebat despre relevanța pe care BG3 o are în cadrul universului D&D, Vincke a indicat faptul că setting-ul jocului va fi plasat direct după modulul Descent Into Avernus și că, de fapt, Larian Studios au avut o strânsă colaborare cu Wizards of the Coast, compania responsabilă (printre altele) cu D&D, pentru ca crea o amplă legătură între cele două produse.

În materie de gameplay, un element-cheie este posibilitatea de a parcurge Baldur’s Gate 3 atât single-player, cât și multiplayer, prin intermediul campaniei co-op, iar împătimiții sesiunilor de D&D vor simți acea atmosferă de ”party” cât mai autentic posibil. Încă nu se știe dacă modul Gamemaster prezent în jocurile Divinity va fi regăsit și în cadrul acestui titlu, dar, momentan, există suficiente motive pentru care fanii, printre care și subsemnatul, să fie entuziasmați.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.