Home » IT, software, ştiri şi opinii

Windows 10 este în prezent folosit de 825 de milioane de dispozitive

Publicat pe 14 May 2019 la 15:48 de

Felicitări celor de la Microsoft! În urmă cu câteva luni, compania a dezvăluit faptul că Windows 10 a depășit oficial pragul de 800 de milioane de instalări. De atunci, Microsoft nu a mai adus în discuție problema numerelor, însă mai multe sondaje s-au ocupat de matematică, indicând ceea ce era de așteptat: la momentul actual, numărul utilizatorilor de Windows 10 este de 825 de milioane.

Intrigant este însă modul în care Microsoft au estimat greșit timpul în care acest prag va ajunge la un miliard de utilizatori, cu toate că se apropie cu pași repezi de momentul acesta mult visat.

În 2016, Microsoft admitea că nu vor atinge acest miliard până la sfârșitul anului 2018, iar ”temerile” s-au adeverit, dovada fiind performanța sub medie de pe piața telefoanelor. Totuși, numărul instalărilor sistemului de operare Windows 10 l-a depășit pe cel al instalărilor lui Windows 7, iar, spre sfârșitul lui 2017, Windows 10 avea deja aproximativ 600 de milioane de utilizatori.

Numărul curent de 825 de milioane de instalări cu care Windows 10 se mândrește vine din PC-uri, laptop-uri, smartphone-uri și din device-uri ”hibrid”, de tipul Surface și Xbox One. Sistemul de operare se bucură de utilizarea a peste 40% din PC-urile din toată lumea, în timp ce Windows 7 trage de doar 38% din piață.

Având în vedere acest rezultat, ne-am putea aștepta ca Windows 10 să își atingă pragul de un miliard de utilizatori în circa 12 luni.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.