Home » ştiri şi opinii

Micul paznic: Alexa Guard

Publicat pe 16 May 2019 la 08:41 de

De câteva zile Amazon a lansat Alexa Guard pentru toate device-urile Echo, inclusiv modelele mai vechi. Ce este Alexa Guard? Practic acum nu mai are doar rolul de asistent ci și de gardian pentru locuință.

Alexa Guard poate asculta și recunoaște sunetele produse de spargerea unui geam și poate trimite o alertă imediat ce cineva încearcă să pătrundă în casă. Dacă pe lângă Alexa Guard aveți în posesie și un sistem de alarmă inteligent sau un ADT îl poate și opri automat.

Acest feature este complet gratuit, însă necesită o configurare manuală din partea utilizatorului. În momentul în care îi vei spune „Alexa, I’m leaving” se va activa imediat micul paznic din interior și va începe să asculte ce se întâmplă în jur.

Dacă va auzi un geam spargandu-se, va trimite imediat o alertă pe telefon însoțită de un video de 10 secunde dacă are și o cameră atașată, precum Echo Show. În lipsa camerei se va primi o înregistrare audio de 10 secunde din momentul spargerii geamului. De asemenea va trimite și alerte de fum sau monoxid de carbon, dacă vor exista și senzori asociați în casă. Se poate configura și sistemul de iluminat astfel încât să fie aprins/stins la anumite momente de timp.

Amazon a explicat celor de la CNBC, într-un comunicat de presă, că a angajat oameni pregătiți pentru a testa sistemul și că s-au făcut numeroase teste înaintea lansării. Au fost sparte nenumărate geamuri de toate dimensiunile, formele și au fost folosite diverse obiecte: ciocane, bâte de baseball, cărămizi, leviere etc.


Cei ce dețin deja o subscripție ADT sau au sistemul de alarmă de la Amazon pot configura Alexa Guard astfel încât să trimită o alertă și la o firmă specializată de securitate care va interveni în cel mai scurt timp posibil. Alexa Guard nu va putea să sune la poliție, însă.

În încheiere am să las și un mic tutorial pentru o configurare rapidă a feature-ului.
• Deschidem aplicația de pe mobil
• Apăsam pe butonul de menu din partea stângă a ecranului
• Selectăm „Settings”
• Selectam „Guard”
• Apăsam „Set up Guard”
• Apăsam „Add”-pentru a detecta alarme de fum sau monoxid de carbon inteligente, pentru a activa alarma de geamuri sparte și pentru a activa funcția de iluminare inteligentă
• Introducem codul poștal – pentru ca luminile inteligente să știe când să se aprindă
• Selectăm „Confirm”
Acum tot ce a mai rămas să facem este să îi spunem asistentului: „Alexa, I’m leaving”.

Taguri: ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.