Home » ştiri şi opinii

La ce ne putem aștepta de la Radeon RX 3090 XT?

Publicat pe 7 May 2019 la 10:53 de

‎AMD nu se oprește la RX 3080 XT și se pregătește și de lansarea lui Radeon RX 3090 XT. Ce se vrea a fi RX 3090? Un competitor direct pentru RTX 2080 Ti. Dotările cu care va veni noul flahship AMD sunt următoarele: Navi 20 GPU, 16 GB GDDR6 și 64 compute units. Cu aceste specificații va depăși cu 10% Radeon VII, care, în momentul de față este cotat la prețul de 499$.

Se anunță vremuri tulburi pentru competiția directă. NVIDIA RTX 2080 Ti în momentul de față este disponibilă la un preț de aproximativ 800$, iar dacă 3090 XT își va păstra prețul știut până acum de 499$, NVIDIA ar trebui să facă niște mișcări foarte bune în piață pentru a nu ajunge în groapă. Cu specificații ce ar putea bate vârful de lance al celor de la NVIDIA și cu un preț decent ar putea deveni best-buy la capitolul plăci video.

Ca de obicei cei de la AMD ne surprind cu un joc propriu de marketing și încearcă și de această dată aceeași tactică că și în cazul procesoarelor Ryzen: un preț decent și o performanță demnă de lăuda. Încercarea această de a echilibra prețul cu performanța s-ar putea să-i ducă pe cei de la AMD în vârful piramidei.

Anunțul oficial îl vom primi, cel mai probabil la E3 2019, iar lansarea se va face anul viitor.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.