Home » hardware, IT, software, ştiri şi opinii

Razer ia atitudinte pentru problema securității cu care se confruntă laptop-urile Blade

Publicat pe 9 April 2019 la 12:00 de

Problemele de securitate cibernetică nu pot fi ucise prea ușor, iar asta o dovedește o serie de ”hibe” din cadrul procesoarelor Intel pentru laptop-uri (Manufacturing Mode, semnalate anul trecut), ce fac sistemele vulnerabile la anumite atacuri.

Recent, și câteva din notebook-urile produse de Razer au suferit astfel de probleme, însă Razer introduce un update care conține uneltele necesare opririi breșelor de securitate. Bailey Fox, guru într-ale securității, a observat faptul că laptop-urile Razer încă sunt predispuse la eroarea CVE-2018-4251, un defect al ‘ME Manufacturing Mode’ de la Intel (mod folosit atunci când noi sisteme sunt în curs de dezvoltare) ce poate fi exploatat. ”Inculpații” folosesc această slăbiciune pentru a retrograda BIOS-ul, în vederea exploatării în sine a problemelor de securitate ceva mai vechi, și nu numai.

Acest defect a fost observat în iunie 2018, după ce afectase și sistemele Mac de la Apple. Apple a rezolvat problema din timp, însă alte modele de laptop-uri nu au fost la fel de rapide. După o serie de încercări eșuate și stânjeneli de ordin administrativ, buba a fost anunțată public.

Acum, Razer sunt conștienți de vulnerabilitățile Intel Management Engine, prezente în chipset-urile unor laptop-uri din serie. În vederea securizării, Razer aplică un patch important tuturor modelelor ce ies în prezent din fabrică. Pentru cei care deja posedă un laptop Razer, un software ce aplică patch-ul poate fi descărcat și instalat.

Modelele afectate includ  Blade 15 Base, modelul de bază din 2018 și Blade 15 Advanced din 2018 și 2019. Nici noul Razer Blade Stealth 13 nu a scăpat basma curată.

Taguri: , , , , , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.