Home » hardware, IT, ştiri şi opinii

Plăcile video AMD compatibile DX12 ar putea primi funcția de Ray-Tracing

Publicat pe 25 February 2019 la 21:51 de

Nvidia și AMD se află într-o continuă concurență pe piața actuală a plăcilor video. Anul trecut, Nvidia a lansat seria de GPU-uri RTX, una din caracteristicile cele mai de succes ale acestei serii fiind compatibilitatea cu funcția ”real-time ray-tracing”, datorită nucleelor RT pe care Nvidia le-a introdus în aceste plăci video.

Acum, însă, AMD va implementa această caracteristică și în plăcile sale video compatibile cu DirectX 12, prin intermediul opțiunii ”fallback layer DXR” a celor de la Microsoft. Din păcate, în prezent, numai modelul Nvidia Titan V suportă această opțiune, căci performanțele extrem de scăzute ale modelelor de la AMD folosind metoda în cauză reprezintă un impediment.

Poate că AMD iau în considerare fallback layer-ul, dar plăcile video curente nu sunt echipate cu anumite componente care să accelereze calcularea eficientă a ray tracing-ului și care să ofere un framterate adecvat în cadrul jocurilor.

Așadar, pe posesorii de plăci video AMD îi va mai roade o vreme…Nvidia, căci, în ciuda faptului că modelele DX12 ar fi compatibile, teoretic, cu opțiunea ray-tracing, ele nu au arhitectura necesară unei performanțe optime.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.