Home » hardware

ASUS TUF Z370-PRO GAMING este o creaţie ciudată

Publicat pe 10 January 2018 la 22:13 de

ASUS este producătorul nr. 1 la nivel mondial cam din orice punct de vedere am privi problema: volum de vânzări, performanţe, calitate sau dotări. Desigur că există şi alte brand-uri care produc modele de calitate, iar uneori asigură un raport performanţe/preţ mai bun, dar din punctul de vedere al produselor, dacă ne raportăm la întreaga gamă, ASUS deţine toate avantajele. Este aşadar puţin ciudat să vedem cum, cu fiecare generaţie, compania parcă încearcă să se redefinească prin inventarea unor noi serii sau reinventarea altelor. În cazul în care nu v-aţi prins deja, mă refer la segmentul de gaming, unde lucrurile părea destul de simple până acum câţiva ani. Era clar pentru toată lumea că modelele ROG (Republic of Gamers) sunt cele destinate PC-urilor pentru jocuri, dar din necesitatea de a se adrasa pasionaţilor de jocuri cu bugete reduse, a fost introdusă familia Pro Gamer, care mai târziu a fost rebotezată Pro Gaming. Între timp, a apărut o diversificare bine venită prin adăugarea modelelor Hero şi Ranger, dar aceasta a luar rapid o turnură cel puţin ciudată, prin apariţia modelelor ROG Strix Gaming. Părerea mea este că astfel s-a obţinut o diluare a brand-ului ROG, din dorinţa producătorului de sugera calitatea foarte bună a modelelor Strix.

Trec însă peste acest detaliu, căci nu despre asta vreau să vă vorbesc astăzi şi revin la familia Pro Gamer, redenumită ulterior Pro Gaming, care odată cu lansarea generaţiei Intel 300 pare să fi dispărut complet. În realitate, ea nu a dispărut, ci a fost rebotezată pentru a doua oară. Iar această rebotezare reprezintă din punctul meu de vedere cea mai ciudată şi mai inoportună decizie luată de ASUS în reorganizarea ofertei de plăci de bază, căci noua serie poartă numele TUF Gaming şi încearcă să combine, cel puţin prin mesajele de promovare, rezistenţa tradiţională a modelelor The Ultimate Force cu accesibilitatea modelelor Gaming. Deşi am ridicat din sprâncene când am auzit pentru prima dată de această struţo-cămilă, am zis să nu arunc cu pietre până nu văd mai bine despre ce este vorba, aşa că am testat modelul ASUS TUF Z370-PRO GAMING.

După cum puteţi observa, placa este livrată într-o cutie care păstrează o parte din elementele specifice seriei TUF, dar vine şi cu elemente noi de design pentru a ne pregăti pentru design-ul complet neobişnuit al produsului.

Pe lângă accesoriile strict necesare, ASUS mai oferă în pachet câteva elemente de design pentru decorat bateria plăcii de bază, instrumentul pentru instalarea mai uşoară a procesorului şi un cupon de reducere pentru produse CableMod.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.