Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 6 decembrie 2017

Publicat pe 6 December 2017 la 10:16 de

Soluţiile grafice AMD Radeon RX Vega nu numai că se confruntă încă de la lansare cu probleme de disponibilitate a implementărilor de referinţă, dar s-au confruntat şi cu o absenţă totală a implementărilor modificate până acum, când ASUS au făcut publice paginile de produs pentru modelele Strix, ceea ce înseamnă că ar trebui să le vedem în curând şi pe rafturile magazinelor.

EVGA au prezentat implementarea FTW Ultra Silent pentru GeForce GTX 1070 TI, prevăzută cu un cooler ce ocupă 3 slot-uri pentru a menţine ventilatoarele oprite pe perioade cât mai lungi de timp.

Fără niciun fel de notificare prealabilă şi fără explicaţii, AMD au decis să reducă numărul unităţilor de procesare utilizate de unele exemplare Radeon RX 560 de la 1024 la 896.

BitFenix au lansat versiuni cu iluminare LED RGB pentru ventilatoarele Spectre Pro de 1210, 140 şi 230mm, ce pot fi controlate şi prin intermediul soluţiei ASUS Aura Sync.

Headset-ul pentru jocuri Sharkoon SKILLER SGH2 foloseşte interfaţă USB, difuzoare de 50mm, microfon omnidirecţional cu braţ flexibil şi cupe cu iluminare LED albastră.

Microsoft au lansat sistemul de operare Windows 10 pentru platforme ARM, ce va fi instalat pe sisteme permanent conectate, echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon şi soluţie de emulare x86 pentru a permite rularea aplicaţiilor existente.

Trebuie însă reţinut că Microsoft nu oferă cu această versiune de Windows şi suport pentru emularea aplicaţiilor 64bit, dar oferă un SDK pentru 64bit, ceea ce înseamnă ca dezvoltatorii pot introduce soluţii software native.

Google au anunţat sistarea suportului YouTube pentru platformele Amazon Fire TV şi Echo Show, ca răspuns la politica Amazon de a limita vânzările de dispozitive Google.

Ubisoft s-au lăsat pătrunşi de spiritul sărbătorilor şi astfel oferă în mod gratuit jocurile World in Conflict (plus expansion-ul Soviet Assault) până pe data de 11 decembrie şi Assassin’s Creed IV: Black Flag în perioada 12-18 decembrie.

Prin actualizarea Arms Race, CCP Games le permit jucătorilor de EVE Online să folosească mai multe nave în universul New Eden.

IBM susţin că serverele Power9 pot îmbunătăţi de până la 4 ori timpul de învăţare pentru soluţii de tip deep learning.

Microsoft au anunţat adăugarea de procesoare EPYC în centrele de date utilizate de serviciul de Cloud Computing Azure, ceea ce este o reuşită remarcabilă pentru AMD pe o piaţă dominată de de Intel, cu o cotă de peste 99%.

Qualcomm sunt încrezători că vor putea lansa pe piaţă primele chipuri 5G în prima jumătate a anului 2019.

Intre timp, Qualcomm au anunţat procesorul Snapdragon 845, urmând să facă publice şi specificaţiile tehnice.

AMD par porniţi pe încheierea de colaborări mai puţin obişnuite pentru ei, astfel că după decizia de a furniza soluţii grafice celor de la Intel, au decis acum să lucreze împreună cu Qualcomm pentru dezvoltarea de procesoare Ryzen Mobile cu suport LTE care vor fi utilizate în sisteme de calcul permanent conectate.

Primele portabile permanent conectate cu noua versiune a sistemului de operare Windows 10 vin de la ASUS şi HP, sub forma modelelor NovaGo şi Envy x2.

Broadcom nu se lasă după respingerea ofertei de preluare a Qualcomm şi au în plan numirea a 11 directori în consiliul director al Qualcomm – masură semnalată de aceştia ca o măsură flagrantă de pregătire a terenului pentru o viitoare preluare ostilă.

În ciuda împotrivirilor şi negărilor, Comisia Europeană a rămas deocamdată fermă pe poziţii, aşa că Apple vor începe de anul viitor să plătească cele 14.5 miliarde USD datorate Irlandei, doar că banii vor sta pentru moment într-un cont de tip Escrow cât timp atât Irlanda, cât şi Apple, vor continua să lupte împotriva acestei decizii până la epuizarea tuturor mijloacelor legale.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.