Home » hardware

ASUS ROG Strix vine cu o soluţie de răcire rafinată pentru GeForce GTX 1070 Ti

Publicat pe 10 December 2017 la 23:58 de

Cei care au prins perioada de glorie a PC-urilor ştiu probabil că piaţa plăcilor video era, prin tradiţie, una dintre cele mai dinamice ale întregii industrii IT pentru segmentul Consumer. Lucrurile s-au schimbat însă radical pe parcursul ultimilor ani şi nu numai că am fost nevoiţi să scoatem tot mai mulţi bani din buzunare cu fiecare generaţie nou lansată, dar nici avantajele tehnologice aduse de noile generaţii nu se mai ridică întotdeauna la nivelul aşteptărilor. De altfel, cred că putem susţine fără să greşim că asistăm zilele acestea la o piaţă scăpată de sub control din perspectiva preţurilor şi disponibilităţii şi este păcat că se întâmplă asta în contextul în care segmentul pasionaţilor de jocuri pare oarecum maturizat faţă de acum un deceniu de exemplu. Personal, în consider principali vinovaţi de această situaţie pe AMD, care nu numai că nu reuşesc să mai producă soluţii competitive din punctul de vedere al raportului performanţă/preţ, dar par a se şi mulţumi cu încasările provenite din zona de Crypto Mining.

În acest peisaj, nu este de mirare că NVIDIA profită cât poate de situaţia creată şi de lipsa de concurenţă reală, practicând preţurile pe care le practică. Ce este însă surprinzătoare este strategia de produs a acestora şi mă refer aici în special la recent lansata soluţie grafică GeForce GTX 1070 Ti, a cărei prezenţă pe piaţă nu cred că se impunea nici acum şi nici în viitorul apropiat. Asta nu înseamnă însă că nu apreciez oferta; până la urmă, orice diversificare şi orice îmbunătăţire de performanţă pe un segment de preţ sunt bine venite; doar că iniţiativa mi se pare cel puţin ciudată în raport cu întreaga situaţie din industrie. Şi, ca să vă arăt că GTX 1070 Ti merită aprecierea pasionaţilor de jocuri, am testat în paginile ce urmează implementarea ROG Strix a celor de la ASUS – mai exact modelul ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING.

Deşi este încadrată în seria 1070, GTX 1070 Ti este mai apropiată de GTX 1080 decât de GTX 1070, căci beneficiază de 2432 unităţi de procesare faţă de 1920 pentru modelul inferior. Pe de altă parte, cei 8GB memorie video 8bps pe 256bit sunt GDDR5 şi asigură astfel o lăţime de bandă de 256GB/s, la fel ca în cazul lui GTX 1070. Pentru nucleul grafic, NVIDIA recomandă utilizarea frecvenţelor de 1607MHz standard şi 1683MHz, respectate şi de implementarea ASUS ROG Strix în modul implicit, denumit Gaming.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • Cristian a zis:

    Nu am putut rezista , am comandat-o imediat ce a fost anuntata la PC Garage .
    Prima operatie efectuata dupa ce am instalat-o a fost sa dezactivez RGB . Nu am facut OC deoarece este f rapida pt 1080.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.