Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 13 noiembrie 2017

Publicat pe 13 November 2017 la 07:00 de

Qualcomm au lansat SoC-urile Centriq cu tehnologie ARM, prevăzute cu până la 48 nuclee şi controller de memorie DDR4 pe 6 canale, cu care vizează piaţa serverelor pentru soluţii de Cloud Computing.

După Centriq, Qualcomm au de gând să introducă Firetrail, despre care susţin că vor folosi nuclee ARM Sapphira.

Samsung dau de înţeles că dezvoltarea chip-urilor de memorie GDDR6 decurge mai bine decât au anticipat, atingând deja pragul de 16GT/s.

ASUS au lansat placa de bază WS X299 Sage, prevăzută cu 7 slot-uri PCI-Express format  x16.

Cel mai nou kit de memorie Corsair Vengeance LPX conţine 4 module DDR4 a câte 8GB la 4333 MT/s, producătorul susţinând că este prima soluţie quad-channel din lume care rulează la această viteză.

Intel Optane SSD DC P4800X este la ora actuală cel mai rapid SSD din lume şi va avea în curând şi o versiunea de 750GB.

Cooler Master au lansat noi ventilatoare de 120 şi 140mm cu iluminare LED RGB şi controller-ul C10L, compatibile cu soluţiile ASUS Aura Sync, MSI Mystic Light, ASRock RGB şi Gigabyte RGB Fusion.

Razer au prezentat seria de periferice D.Va, dedicate fanilor Overwatch, care include headset-ul MEKA , mouse-ul Abyssus Elite şi mouse pad-ul Goliathus Medium Speed.

Lumea a devenit mai suspicioasă cu privire la tehnologia Intel ME (Management Engine) după vulnerabilităţile descoperite într-o componentă a acesteia, aşa că Google caută acum metode prin care să o poată dezactiva.

Jocul Serious Sam 3 VR: BFE este disponibil via Steam cu o reducere de 10% pentru toţi utilizatorii şi încă 10% pentru cei care deţin deja versiunea standard a acestuia.

Electronic Arts au anunţat disponibilitatea jocului Need for Speed Payback pentru toate platformele importante: PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Electronic Arts şi-au anunţat decizia de a prelua studioul Respawn Entertainment, responsabil pentru dezvoltarea jocurilor Titanfall şi Titanfall 2.

Soluţia MCM formată din nuclee x86 Intel şi soluţie grafică AMD Vega şi-ar putea găsi locul şi într-un nou sistem de tip NUC.

Cu un preţ de plecare recomandat de 735USD, HP Envy x360 15z este primul laptop construit în jurul noilor APU-uri AMD Ryzen, el fiind echipat cu un Ryzen 5 2500U, alături de 8/16GB memorie RAM DDR4, HDD de 1TB, SSD de 256GB, o combinaţie între cele 2 sau SSD de 1TB şi ecran Full HD de 15.6″ cu suport tactil.

NVIDIA au încheiat un nou an fiscal cu venituri record, cele 2.636 miliarde USD reprezentând o creştere cu 32% faţă de anul anterior.

Contrar dorinţelor acţionarilor, Toshiba caută noi investitori, pentru a evita o posibilă delistare.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.