Home » hardware

AMD Radeon RX Vega 56 nu ar fi o soluţie grafică rea dacă ar avea un preţ decent

Publicat pe 28 November 2017 la 13:54 de

Au trecut mai bine de 2 luni de când vă povesteam câte ceva despre cea mai rapidă soluţie grafică oferită de AMD la ora actuală pe piaţa Consumer – Radeon RX Vega 64 şi cam tot atât de când încheiam sesiunea de testare cu sora ei mai mică – Vega 56. Da, ştiu – am întârziat nepermis de mult cu publicarea rezultatelor, dar au intervenit diverse probleme de altă natură care m-au împiedicat să o fac până acum.

Revenind la vedeta de astăzi, AMD Radoen RX Vega 56 este bazată pe aceeaşi arhitectură şi în esenţă pe acelaşi chip precum vârful de gamă, doar că vine cu specificaţii ceva mai modeste. Astfel, procesorul grafic dispune de numai 56 blocuri de procesare în loc de 64, ceea ce înseamnă că foloseşte numai 3584 unităţi de procesare în loc de 4096. Soluţia HBM2 are în continuare capacitate de 8GB, numai că frecvenţa a fost redusă de la 945 la 800MHz. Frecvenţa GPU-ului a fost şi ea redusă, de la 1247 la 1156MHz standard, respectiv de la 1546 la 1471MHz cu Boost.

Implementarea de referinţă pentru Radeon RX Vega 56, pe care de altfel am şi testat-o, este identică din punctul de vedere al construcţiei, PCB-ului, layout-ului şi componentelor utilizate, acestea fiind de altfel preluate de la Radeon Vega Frontier Edition. Din acest motiv, nu voi mai prezenta placa, ea fiind o copie perfectă ca implementării de referinţă pentru vâful de gamă, pe care vi l-am arătat în detaliu în pima jumătate a lunii septembrie.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

4 comentarii »

 • Doru a zis:

  “Altfel, nu este decât încă o soluţie grafică lansată pentru cei interesaţi de Crypto Mining şi GPU Computing” Iar eu iti spun ca la consumul pe care il are nu este nici macar in atentia lor.
  AMD si-a dorit sa fie un deschizator de drumuri cu aceasta platforma dar se pare ca inceputul este cel putin anevoios, ca sa nu spun altfel.

  In alta ordine de idei, ce se intampla cu acest site? Articolele apar la distante mult prea mari de timp ca sa mai fie accesat. Cafeaua de dimineata ce mai salveaza din aparente.

 • niko a zis:

  ce dor imi este de X-PC, Doamne ce vremuri…
  ce s-a ales de tara asta si de oamenii talentati, interesati sa faca ceva bun.

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  Doru, nu prea este nimic de adăugat la ce ai comentat. Buba este că, în ciuda preţurilor aberante, AMD încă vinde binişor plăci video (deşi nu spune ce modele), iar disponibilitatea pentru RX Vega este ca şi inexistentă. În ceea ce priveşte site-ul, ai observat probabil absenţa materialelor publicitare sau a oricăror alte elemente generatoare de venit. Cu alte cuvinte, ITfiles.ro este un proiect susţinut din pură plăcere şi pasiune pentru hardware, ceea ce înseamnă că banii trebuie să provină din alte părţi. Drept urmare, sunt perioade cu mai mult timp şi perioade cu mai puţin timp pentru scris. Cunosc problema, apreciez critica şi voi încerca în viitorul apropiat o prezenţă mai constantă, atât cât îmi va permite timpul; cu toate că va veni din păcate şi momentul când eu şi ITfiles vom fi nevoiţi să o luăm pe drumuri diferite.

  niko, îţi poţi imagina ce dor îmi este mie de XPC… De altfel, cred că putem spune că ITfiles.ro este materializarea dorului de XPC

 • ASUS ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING review | ITfiles a zis:

  […] Radu Bozga-Petcu on AMD Radeon RX Vega 56 nu ar fi o soluţie grafică rea dacă ar avea un preţ decent […]

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.