Home » hardware

LB130 şi HS100 – 2 soluţii interesante din portofoliul TP-LINK pentru case inteligente

Publicat pe 31 October 2017 la 21:29 de

Odată cu evoluţia tehnologică a echipamentelor de reţea şi a standardelor utilizate de acestea, s-a produs şi o adevărată explozie de dispozitive cu conectivitate Wi-Fi. Şi nu mă refer aici la laptopuri, smartphone-uri şi Tablet PC-uri, care pot fi considerate deja clasice. Mă refer la noul val de dispozitive interconectate cu posibilitate de accesare de la distanţă, precum becuri, prize, încuietori, instalaţii de climatizare, aparate pentru controlul temperaturii, soluţii de supraveghere video sau chiar frigidere, pe scurt – dispozitive inteligente. Da, ştiu – nu este nimic inteligent la un dispozitiv care se conectează la Internet şi care poate fi controlat de la distanţă printr-o interfaţă software; cel puţin, nu atât timp cât nu ia singur nişte decizii pe baza unor algoritmi, în funcţie de nişte variabile. Dar acesta este termenul universal acceptat în industrie, aşa că îl voi folosi şi eu ad litteram.

Şi cum ideea de casă inteligentă pare să prindă tot mai bine la public, nu este de mirare ca numărul producătorilor care includ astfel de produse în propriile portofolii s-a mărit. Iar în condiţiile în care toate aceste dispozitive au în comun conectivitatea wireless, era cumva previzibil ca producătorii de echipamente de reţea să se arate interesaţi de această nouă piaţă. Cam aşa se întâmplă şi cu TP-LINK, care oferă acum pe lângă produsele tradiţionale şi camere, prize, becuri, switch-uri şi range extendere – toate controlabile cu ajutorul dispozitivelor mobile. Dintre acestea, vă voi prezenta în continuare 2 dispozitive mai puţin obişnuite pentru brand-ul TP-LINK – un bec şi o priză.

LB130 este un bec cu LED RGB de 11W, cu temperatură de culoare ajustabilă în intervalul 2500-9000K, capabil să asigure până la 800 lumeni, oferind astfel o putere similară unui bec clasic de 60W. Acesta se conectează la reţeaua wireless pe 2.4GHz şi poate fi controlat din reţea sau din afara ei, de la distanţă, prin Internet.

HS100 este o priză, care la fel ca becul LB130, se conectează la reţeaua Wi-Fi pe 2.4GHz şi poate fi controlată de pe un dispozitiv mobil, conectat fie la reţeaua locală, fie la Internet. Conform producătorului, aceasta suporta un curent de până la 16A, de unde rezultă o putere maximă de până la 3.68KW.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

  • Silviu a zis:

    Salut, poti sa dai example de cateva aplicatii practice pentru priza? Acelasi bec l-am luat si eu si sunt multumit.

  • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

    Păi poţi alimenta spre exemplu un lampadar şi o veioză prin ea, iar astfel ai control pornit/oprit din telefon, plus posibilitatea de a configura un program de funcţionare – soluţie utilă când eşti plecat de acasă, pentru a crea falsa impresie că este cineva în locuinţă

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.