Home » hardware

ASUS ROG MAXIMUS X HERO joacă în liga mare

Publicat pe 29 October 2017 la 18:50 de

Sunt în jur de 11 ani de când scriu diverse texte pe teme hardware şi trebuie să vă mărturisesc că rareori se mai întâmplă să mai fiu surprins sau impresionat de ceva în această industrie. Pe de o parte, cred că asta se datorează înaintării în vârstă, dar pe de altă parte cred că de vină este şi plafonarea în sine a pieţei procesoarelor, caracterizată în general de lansări cu sporuri de performanţă infime. Privind din acest punct de vedere problema, lansarea chip-urilor AMD Ryzen este cu atât mai importantă cu cât  nu numai că au readus producătorul în joc, dar au şi precipitat lucrurile în tabăra adversă. Astfel, Intel au fost nevoiţi să îşi reevalueze planurile şi să îşi reprogrameze lansările, astfel că noile Coffee Lake aduc pentru prima dată 6 nuclee fizice în familia Core i5.

Dar despre Core i5 voi discuta mai pe larg în cadrul altui articol, căci acum vreau să vă supun atenţiei schimbările care au survenit pe piaţa plăcilor de bază. Din păcate, pentru partenerii Intel lucrurile nu sunt tocmai roz, căci Z370 a venit la prea puţin timp după Z270, care s-a dovedit astfel o generaţie de sacrificiu. Cu toate acestea, am observat o mobilizare impresionantă, astfel că piaţa abundă în modele, ce par mai rafinate decât predecesoarele lor. Dintre ele, vă voi vorbi în continuare despre „mezinul” familiei ASUS ROG – MAXIMUS X HERO. După cum veţi putea observa, HERO a evoluat mult de la introducere lui iniţială de acum câţiva ani şi, de aceea, nici nu mai este atât de accesibil cum era la început.

Dar înainte de toate, aruncaţi o privire la ambalajul noului ASUS ROG MAXIMUS X HERO, care adoptă noul design, cu o parte frontală desenată spartan, în contrast total cu partea dorsală, populată de specificaţiile produsului.

În interiorul cutiei, veţi găsi autocolante ROG, cabluri de extensie pentru benzi de LED-uri RGB, 1 suport pentru pahar cu tematică ROG, 1 kit pentru fixarea accesoriilor imprimate 3D, 1 kit pentru fixarea unui ventilator pe placa de bază, accesoriul pentru instalarea în siguranţă a procesorului, 1 set de şuruburi pentru fixarea unităţilor M.2, 4 cabluri SATA, 1 bridge SLI, manualul de utilizare şi discul optic cu drivere şi aplicaţii.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

6 comentarii »

 • Cristian a zis:

  Buna seara Dle Radu. Frumos review. Puteti sa-mi furnizati niste lamuriri?
  1 Avem drivere pt Windows 7 ? ( adica toate de la Intel inf pana la VGA )
  2 Unde le gasim ?
  3 Pe ce SO ati rulat testele ( pare cam W10 ) ?
  4 Puteti obtine aceleasi frecv stabile la memorii si pe sloturile 1-3 ca si pe 2-4?
  Multumesc

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  1. Nu
  2. Nu le găsim
  3. Windows 10
  4. Nu prea văd relevanţa. Ordinea corectă este A2, A2+B2, A1+A2+B1+B2

 • Cristian a zis:

  Am incercat cu un kit 3000Mhz pe A2+B2 = ok.
  Cand le pun pe A1+B1 nu pot decat 2660 Mhz. Stiu ca prod recomanda ordinea descrisa de dvs. Dar daca voi pune 4 buc x 3000 Mhz ,daca nu vor merge decat la 2660 ?

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  Faptul că A2+B2 nu merg decât la 2600MHz nu înseamnă în mod automat că A1+A2+B1+B2 nu vor putea depăşi această frecvenţă. Pentru că încă nu am expediat placa, voi testa mâine şi acest scenariu, dar repet: faptul că memoriile în configuraţie A2+B2 nu trec de 2600MHz nu reprezintă neapărat o problemă din moment ce nici Intel şi nici ASUS nu recomandă acest scenariu.

 • Cristian a zis:

  Merge W7 x64 ok cu placa video PCI-ex . Nu pot instala VGA IGP pe W7 .
  Accepta driverul, instaleaza , dar la reboot- galben . In fine , acceptabil

 • Intel Core i5-8600K review | ITfiles a zis:

  […] Cristian on ASUS ROG MAXIMUS X HERO joacă în liga mare […]

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.