Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 7 septembrie 2017

Publicat pe 7 September 2017 la 07:00 de

Intel au anunţat că întrerup producţia procesoarelor Skylake, pe care oricum nu cred că şi le mai dorea cineva.

APU-urile AMD Bristol Ridge cu TDP de 35W pentru sisteme desktop au pătruns în retail şi sunt disponibile în 3 variante: A12-9800E, A10-9700E şi A6-9500E.

ASRock pas să fi “scăpat” prin online câteva imagini cu viitoarele lor plăci de bază cu chipset-uri Intel din seria 300.

Pentru utilizatorii interesaţi de PC-uri cu procesoare AMD Threadripper, Phanteks au anunţat disponibilitatea în mod gratuit a adaptorului pentru cooler-ul PH-TC14PE la socket-ul TR4, lansând totodată şi water block-ul C399A, proiectat pentru acelaşi socket.

Enermax au anunţat sursele de alimentare MaxTytan de 750 şi 850W cu certificare 80 Plus Titamiu, ce sunt prevăzute cu tehnologia de auto-curăţare DFR, design complet modular şi ventilatoare care rămân oprite la o solicitare de sub 55%.

Logitech par să creadă că încă mai există utilizatori de trackball, aşa că  au lansat modelul wireless MX Ergo cu baterie de 500mAh pentru autonomie de până la 4 luni, la un preţ de achiziţie de 100USD.

Facebook studiază distribuirea populaţiei pe planetă şi par să fi pus la punct un sistem care combină date obţinute de la sateliţi cu informaţii guvernamentale pentru a determina cu precizie amplasarea oamenilor pe glob.

Aberration este numele unui nou expansion anunţat pentru jocul Ark: Survival Evolved, ce va transpune jucătorii într-un subteran populat de monştri ciudaţi.

Jocul de strategie multiplayer în timp real Brass Tactics se va lansa pe data de 19 octombrie pentru platforma VR Oculus Rift la un preţ de 30USD, fiind disponibil pentru precomenzi de acum, la un preţ de 25USD.

Noul laptop de gaming al celor de la MSI – GT75VR Titan – cântăreşte nu mai puţin de 4.5kg şi este echipat cu procesor Intel Core i7-7820HK, soluţie grafică GTX 1080, GTX 1070 sau 2 GTX 1070 în SLI, memorie RAM DDR4 de 32 sau 64GB, configuraţie RAID 0 cu 2 SSD-uri NVMe de 512GB sau 1TB şi HDD de 1TB, tastatură SteelSeries cu iluminare LED RGB şi ecran de 17.3″ Full HD cu 120Hz timp de răspuns de 3ms, capabil să reproducă 94% din spectrus NTSC, sau IPS UHD cu acoperire integrală a spectrului Adobe RGB.

Nu se întrezăresc şanse pentru un Snapdragon 836, 835 rămânând astfel cel mai rapid procesor Qualcomm pentru dispozitive mobile până la lansarea generaţiei următoare, programată pentru primul trimestru al anului viitor.

Şi tot în primul trimestru al anului viitor ar putea lansa şi Xiaomi terminalul Mi 7, care ar urma să fie echipat cu procesor Snapdragon 845 şi 6 sau 8GB memorie RAM.

2K Games au decis să retragă jocul Sid Meier’s Pirates! din App Store ca urmare a problemelor de compatibilitate 64bit odată cu trecerea la iOS 11.

Conform unui studiu recent, utilizarea de VPN-uri pare să fie soluţia tot mai folosită de utilizatori din segmentul tehnic pentru a ocoli diverse schimbări incomode de legislaţie.

Curtea Supremă a Uniunii Europene a decis să admită recursul Intel la procesul în care au fost sancţionaţi în urmă cu 8 ani cu 1.06 miliarde € pentru practici anticoncurenţiale.

Piaţa de chip-uri AI ar putea ajunge în 2025 la 59.8 miliarde USD, după ce anul trecut a totalizat 1.4 miliarde.

În timp ce unii cercetători şi oameni de afaceri prevestesc cu mândrie viitorul luminos al maşinilor electrice, alţii studiază noi metode de a obţine hidrocarburi şi chiar susţin că au descoperit o enzimă care poate transforma grăsimile în hiodrocarburi sub acţiunea luminii.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.