Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 20 septembrie 2017

Publicat pe 20 September 2017 la 07:00 de

Nu numai că procesoarele Intel Core din generaţia a 8-a nu vor funcţiona cu plăcile de bază din seria 200, dar nici actualele procesoare din generaţia a 7-a nu vor funcţiona cu plăcile de bază din seria 300, deşi în toate situaţiile vorbim despre acelaşi socket – LGA 1151.

Biostar au lansat noi plăci de bază din seria Racing cu chipset B350, disponibile în formate ATX, mATX şi mini-ITX, dar şi un Radeon RX Vega 56, venind astfel în întâmpinarea utilizatorilor aflaţi în căutarea de hardware cu rezultate oprime în Crypto Mining.

Pentru GTX 1070 8GB XLR8, PNY au folosit o soluţie de răcire cu 3 ventilatoare.

Pentru entuziaştii care nu se mulţumesc cu etajele de alimentare puse la dispoziţie de cele mai costisitoare soluţii grafice disponibile pe piaţă, EVGA au lansat Epower V – o placă adiţională ce conţine un VRM cu 12+2 faze capabil să furnizeze până la 600A în intervalul 0.6-2.0V pentru GPU şi până la 80A în intervalul 0.6-2.3V pentru memorie.

EKWB au de acum în ofertă waterblock-uri proiectate pentru a răci procesorul şi etajul de alimentare de pe plăcile de bază ASUS ROG Rampage VI Extreme şi Apex, acestea fiind totodată prevăzute cu soluţii de iluminare LED RGB compatibile AURA Sync.

Prevăzute cu conectori de alimentare cu 4 pini şi suport PWM, ventilatoarele Raijintek Iris 12 Rainbow RGB de 120mm funcţionează la turaţii cuprinse între 800-1800RPM şi sunt prevăzute cu câte 15 LED-uri RGB.

Monitoarele Philips 328P6AU şi 328P6VU folosesc panouri IPS ADS WQHD şi respectiv IPS AAS UHD de 31.5″ şi acoperă în proporţie de 98% spectrul AdobeRGB, respectiv 95% spectrul NTSC, adresându-se astfel profesioniştilor.

The Pirate Bay au decis că pot exploata puterea de procesare a vizitatorilor pentru a se finanţa, aşa că şi-au instalat o secvenţă de cod ascunsă ce le permite să folosească resursele hardware ale celor care accesează site-ul pentru generarea de monedă virtuală.

Versiunea 5.33 a aplicaţiei CCleaner dsitribuie conţinut malware de aproape o lună, iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât aceasta aparţine companiei care produce soluţia anti-virus Avast, chiar dacă reprezentanţii acesteia susţin că atacul asupra serverelor ar fi avut loc înainte ca ei să preia acest produs, pe vremea când era încă dezvoltat de Piriform.

Jocul Paragon a primit o nouă actualizare, care modifică estetica hărţii, oferind totodată şi opţiunea auto-run.

Jocul Black Desert Online va primi un nou expansion pe data de 27 septembrie, care va fi disponibil în mod gratuit.

Actualizarea de toamnă va fi ultima care va adăuga conţinut nou jocului Battleborn.

PlayerUnknown’s Battlegrounds se poate lăuda cu titlul de cel mai popular joc din istoria Steam, căci a depăşit Dota 2 ca număr de utilizatori simultani.

Wolfenstein II: The New Colossus a primit un nou trailer, urmând ca lansarea jocului să aibă loc pe data de 27 octombrie.

Left Alive este un nou titlu la care lucrează Square Enix, pentru care au publicat şi un trailer, lansarea urmând a avea loc anul viitor.

Synology au lansat noi echipamente de stocare în reţea pentru toate gusturile şi buzunarele: DS418 cu 4 bay-uri de 3.5″, procesor quad-core Realtek RTD1296 la 1.4GHz, 2GB memorie RAM, dual Gigabit Etherne şi suport hardware pentru transcoding H.265, DS218+ cu 2 bay-uri de 3.5″, procesor dual-core Intel Celeron J3355, 2GB memorie RAM şi Gigabit Ethernet, DS718+ cu 2 bay-uri de 3.5″, procesor quad-core Intel Celeron J3455, 2GB memorie RAM şi dual Gigabit Ethernet, DS918+ cu 4 bay-uri de 3.5″ şi 2 slot-uri M.2, procesor quad-core Intel Celeron J3455, 4GB memorie RAM şi dual Gigabit Ethernet şi DS3018xs cu 6 bay-uri de 3.5″, procesor dual-core Intel Pentium D1508, 8GB memorie RAM, quad Ggiabit Ethernet şi suport hardware pentru 2 sarcini de transcoding H.265 4K simultan.

Soluţiile de inteligenţă artificială au un viitor luminos în faţă, aşa că decizia Intel de a investi 1 miliard USD în acest domeniu nu repreztină nicio surpriză.

Începând cu acest trimestru, Nokia vor începe să încaseze bani de la LG ca urmare a acordului de licenţiere pentru tehnologie încheiat între cele 2 companii.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.