Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 13 septembrie 2017

Publicat pe 13 September 2017 la 07:00 de

Deşi mai avem de aşteptat până la lansarea procesoarelor Coffee Lake, au început deja să apară rezultate în Cinebench şi Geekbench obţinute cu viitorul Core i7-8700K.

Nici GIGABYTE nu mai au răbdare, aşa că au dat publicităţii imagini cu noile lor plăci de bază cu chipset Intel Z370 din seria Aorus.

Pentru cei interesaţi de construirea unor configuraţii pentru Crypto Mining, Colorful au lansat o placă de bază cu socket LGA 1151 echipată cu nu mai puţin de 8 slot-uri PCI-Express x16, numai că aceasta nu are un format standard şi măsoară 185x195mm.

Din cauza limitărilor de care dă dovadă, era de aşteptat ca tehnologia 802.11ad să nu aibă succes, dar Intel au decis de abia acum să pună capăt dezvoltării de soluţii WiGig pe 60GHz.

Probabil că nu mai era niciun secret pentru nimeni că implementarea Game Mode din Windows 10 Creators Update nu numai că nu aducea sporul de performanţă promis în jocuri, ba chiar a adus un nou val de probleme, dar celor de la Microsoft le-a trebuit un an de zile să recunoască asta.

NVIDIA au făcut tot posibilul pentru a convinge utilizatorii să folosească aplicaţia GeForce Experience, ba chiar au condiţionat actualizările automate de drivere de instalarea acestuia, aşa că nu prea mă miră apariţia unui utilitar simplificat care să ofere această funcţie.

Intel au lansat NUC-urile Dawson Canyon, cu procesoare Core i3-7100U sau i5-7300U, disponibile fie sub forma unor kit-uri cu carcasă şi sursă de alimentare, cu sau fără bay de 2.5″, fie sub forma unor plăci de bază.

Samsung au introdus un proces de fabricaţie pe 11nm, cu care vizează piaţa smartphone-urilor din zona mainstream şi high end, susţinând totodată că dezvoltarea procesului de fabricaţie pe 7nm cu tehnologie EUV (extreme ultra violet) decurge conform planului, ceea ce înseamnă că ar trebui să demareze producţia în a doua jumătate a anului viitor.

ASUS ZenFone 4 Max vine cu o baerie de 5000mAh, procesor Qualcomm octa-core din seria Snapdragon 400, 2/3/4GB memorie RAM, 16-64GB capacitate de stocare, ecran HD şi 2 camere dorsale.

Noul Xiaomi Mi Mix 2 este echipat cu procesor Snapdragon 835, 6/8GB memorie RAM, 64/128/256GB capacitate de stocare, baterie de 3400mAh, ecran de 5.99″ cu rezoluţie de 2160×1080 pixeli şi camere de 12/5MP.

Toshiba ar putea primi mai mulţi bani decât sperau iniţial pentru divizia de chip-uri de memorie, căci un consorţiu din care fac parte şi SK Hynix au făcut o ofertă de 22.3 miliarde USD.

Analiştii sunt de părere că piaţa IoT va creşte cu 35% în fiecare an, urmând ca în 2020 să ajungă la 1.16 miliarde USD.

În unele ţări, autorităţile mai apără şi drepturile propriilor cetăţeni, aşa că spaniolii nu s-au sfiit să îi amendeze pe Facebook cu 1.2 milioane € pentru colectarea de informaţii despre utilizatori fără informarea în prealabil a acestora, aşa cum prevede legislaţia europeană.

Google încearcă se se folosească de evoluţia procesului în care sunt implicaţi Intel pe post de precedent pentru a scăpa de amenda în valoare de 2.4 miliarde € aplicată de Comisia Europeană.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.