Home » hardware

ASUS ROG STRIX X299-E GAMING este o placă de bază bine dotată şi echilibrată pentru gaming pe platforma LGA 2066

Publicat pe 5 September 2017 la 19:26 de

Sunt deja ani de zile de când piaţa procesoarelor pentru PC s-a transformat într-un domeniu monoton, lipsit de inovaţie, unde utilizatorii apelează la upgrade de cele mai multe ori din inerţie şi nu din necesitate, sau din perspectiva nevoii de noi tehnologii, care ţin mai mult de platformă şi mai puţin de procesor în sine. Situaţia s-a schimbat însă brusc în prima jumătate a acestui an, când AMD au lansat Ryzen, demonstrând contrar tuturor aşteptărilor că încă dispun de resursele necesare pentru a juca în liga băieţilor mari. Lucrurile au început rapid să se mişte şi în tabăra adversă, unde toată lumea spera să vadă scăderi masive de preţ. Din păcate, asta nu s-a întâmplat – cel puţin nu în prima parte – Intel preferând să vină pe piaţă cu noi produse, prin lansarea procesoarelor Skylake-X şi Kaby Lake-X. Evident, asta a presupus introducerea unui nou socket – LGA 2066 – iar lucrurile s-au desfăşurat cu repezitorul, din dorinţa de a combate cât mai repede ameninţarea Ryzen. Asta nu înseamnă însă neapărat că producătorii de plăci de bază au fost luaţi pe nepregătite, căci noile modele şi-au făcut apariţia în ofertele magazinelor într-un ritm surprinzător de alert. Iar pentru a vedea ce noutăţi aduce noua platformă, am testat placa de bază ASUS ROG STRIX X299-E GAMING.

După cum puteţi observa, ambalajul adoptă noile linii de design ale producătorului, eliminând clasicul roşu şi mergând preponderent pe nanţe neutre, cu un accent evident pus pe tehnologia de iluminare LED RGB AURA.

În pachet, ASUS oferă o gamă bogată de accesorii, printre care se numără antena Wi-Fi, elementele pentru fixarea unităţilor de stocare M.2, cabluri de extensie pentru soluţii de iluminare LED RGB, 1 senzor de temperatură, etichete pentru cabluri, elemente pentru fixarea cablurilor prin sistem Velcro, autocolante cu sigla ROG sau semnul pentru clanţa uşii.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.