Home » hardware

ASUS ROG Strix Magnus promite un nou nivel de calitate audio pentru streaming live

Publicat pe 7 September 2017 la 18:30 de

V-am spus de mai multe ori în ultimele luni că piaţa perifericelor pare să fi crescut de-a lungul ultimilor ani, evoluţie care se află în contrast cu interesul oarecum încă scăzut pentru PC-uri. Am asistat practic la o adevărată invazie de tastaturi, mouse-uri, căşti şi alte echipamente, proiectate în special pentru pasionaţii de jocuri. Şi nu toate vin din partea unor producători cu tradiţie în domeniu, căci multe modele sunt oferite de brand-uri axate în mod normal pe alte categorii de produse. Astfel, avem de a face cu producători puternic ancoraţi în industria componentelor hardware pentru PC-uri de gaming, care şi-au diversificat agresiv activitatea în zona echipamentelor periferice. Şi cred că cel mai bun exemplu în acest sens este ASUS, au ţintit şi uneori chiar au obţinut rezultatele scontate în segmentul High End, unde pretenţiile pasionaţilor de jocuri sunt întotdeauna ridicate.

Brand-uri precum ROG, Strix, sau mai nou – ROG Strix – nu mai sunt demult străine de industria echipamentelor periferice pentru jocuri. Sub aceste sigle, ASUS vând tastaturi, mouse-uri, headset-uri şi mouse pad-uri, dar par hotărâţi să nu se oprească aici. Video review-urile, înregistrările de gameplay şi, mai presus de toate, streaming-ul live al acţiunii din jocuri, reprezintă activităţi relativ noi pentru utilizatorii de PC şi pentru generatorii de conţinut, care par a atrage un public tot mai numeros. Dar spre deosebire de materialele scrise, materialele A/V implică mai multă muncă şi presupun mai multe niveluri de calitate: calitatea textului în sine (dacă este cazul), calitatea video şi calitatea audio. Iar când vorbim despre transmisii live, unde nu există posibilitatea editării şi retuşării diferitelor aspecte, echipamentele şi soluţiile utilizate în întregul proces pot deveni extrem de importante. Şi microfoanele nu fac excepţie, motiv pentru care ASUS au considerat utilă lansarea unui astfel de produs, cu care încearcă să se adreseze tuturor categoriilor de utilizatori care au tangenţe cu jocurile.

Conform specificaţiilor, ASUS ROG Strix Magnus a fost dezvoltat special pentru streaming live de gaming şi integrează nu mai puţin de 3 microfoane cu condensator, pentru a asigura un nivel de calitate cât mai apropiat de studio.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.