Home » hardware

ASUS ROG Claymore este o tastatură superbă, creată pentru cei mai pretenţioşi pasionaţi de jocuri

Publicat pe 9 August 2017 la 19:44 de

Dacă analizăm atent ultimii 10 ani, realizăm că industria hardware a devenit treptat tot mai monotonă. Iniţial, unii au pus această problemă pe seama orientării, atât a producătorilor cât şi a publicului, către dispozitivele mobile aflate la un moment dat în plină ascensiune. Personal, sunt însă de părere că acest aspect explică numai parţial evoluţia pieţei şi îndrăznesc să afirm că producătorii în sine poartă o bună parte din vină. Acea saturare a pieţei despre care s-a vorbit este de fapt o consecinţă a incapabilităţii industriei de a mai stimula upgrade-ul. O piaţă a procesoarelor lipsită de concurenţă, cu diferenţe de performanţă tot mai mici de la o generaţie la alta, plăci de bază tot mai scumpe sau plăcile video tot mai costisitoare sunt doar câteva din neajunsurile observate în ultimii ani. Iar la acestea, eu aş adăuga şi o componentă software inadecvată, cu optimizări făcute după ureche, în special în privinţa jocurilor.

Aşa se face că nevoia de upgrade a scăzut treptat, până în punctul în care utilizarea unei platforme vechi de 2-3 generaţii nu mai stârneşte nemulţumiri şi este privită în multe cercuri drept normalitate. Asta nu înseamnă însă că toată industria echipamentelor hardware din jurul jocurilor s-a plafonat. Ba chiar aş putea spune că am observat, cu precădere în ultimii 3-4 ani, o adevărată înflorire a ofertei de periferice destinate pasionaţilor de jocuri. Şi cred că ne putem pune de acord când spun că astfel de soluţii ar trebui alese strict după o prospectare atentă a pieţei, din moment ce ele reprezintă de fapt interfaţa de legătură dintre utilizator şi PC. Şi recunosc că nu am mai scris nimic cam de multişor despre astfel de produse, dar voi compensa acum prin prezentarea tastaturii ROG Claymore a celor de la ASUS.

Aşa cum probabil intuiţi deja, avem de a face cu o tatatură mecanică, echipată cu switch-uri Cherry MX RGB, ce permite un control avansat al soluţiei de iluminare încorporate şi opţiuni de personalizare complexe.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.