Home » hardware

MSI Radeon RX 580 GAMING X 8G

Publicat pe 23 July 2017 la 15:05 de

Au trecut aproximativ 3 luni de când AMD au înlocuit familia de soluţii grafice 400 cu 500, perioadă care nu s-a remarcat decât printr-o monotonie apăsătoare, prin majorări de preţuri de-a dreptul hilare şi o lipsă acută de stocuri. Da, ştiu că există o explicaţie perfect logică pentru această situaţie de pe urma căreia producătorii şi comercianţii câştigă nişte sume frumoase, dar pentru gaming este un adevărat dezastru.

Revenind la familia 500, voi vorbi astăzi despre Radeon RX 580 – vârful de gamă al actualei generaţii de soluţii grafice AMD, dar care este plasat ca nivel de performanţă în zona lui GeForce GTX 1060. Ca idee, modelul foloseşte un chip Polaris actualizat, adică aceeaşi arhitectură şi aceleaşi resurse hardware ca la RX 480, doar că procesul de fabricaţie este mai rafinat şi de aici rezultă o eficienţă energetică superioară, cu frecvenţe potenţiale maxime mai mari.

Evident, implementările de referinţă nu mai sunt la modă de ani buni, aşa că am testat versiunea MSI Gaming X cu 8GB memorie video, ce foloseşte în modul OC frecvenţele de 1393MHz pentru GPU şi respectiv 8100MHz pentru memorie. Desigur, MSI mai specifică şi frecvenţele 1380/8000MHz şi 1340/8000MHz în modurile Gaming şi Silent, dar modul OC este cel utilizat implicit.

Din păcate, am primit produsul fără ambalaj şi fără accesorii, aşa că voi trece pe pagina următoare direct la prezentarea sa.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.