Home » hardware

BenQ EW3270ZL este un monitor interesant la un preţ decent

Publicat pe 26 July 2017 la 22:57 de

A trecut ceva timp de atunci, dar îmi aduc aminte şi acum primul meu monitor în format wide, care a coincis pentru mine cu trecerea de la 17 la 22”. Evident, la vremea respectivă mi se părea o schimbare uriaşă, iar noua diagonală mi se părea la început impunătoare. Şi mulţi dintre cunoscuţii mei erau de părere atunci că este prea mare. Acomodarea nu a durat însă mult, iar pasul firesc era trecerea la 24”, numai că am amânat această tranziţie o bună bucată de timp din cauza popularilor 1080 pixeli pe verticală, care nu îmi erau de prea mult ajutor, iar până la urmă am optat pentru un model în format 16:10. În scurt timp, cei peste 2 milioane pixeli s-au dovedit neîncăpători, mai ales că pasul de la 1680×1050 la 1920×1200 pixeli nu a mai fost la fel de mare. Aşadar, a urmat o nouă schimbare, de această dată la 27” cu 2560×1440 pixeli – combinaţie pe care încă o consider cea mai bună alegere la ora actuală, indiferent de scenariul de utilizare. După aceste acomodări succesive, pot afirma cu încredere că nu există „prea mare” în materie de monitoare, dar mă declar rezervat în ceea ce priveşte trecerea la o diagonală sau rezoluţie superioară. Pot spune însă că în prezent lucrez greoi pe un monitor de 22”, care în urmă cu un deceniu mi se părea uriaş.

Dar industria evoluează şi se schimbă, chiar dacă unii dintre noi am rămas blocaţi la 27” WQHD sau chiar mai jos, iar un exemplu în acest sens îl reprezintă BenQ EW3270ZL.

După cum puteţi observa, avem de a face cu o combinaţie diagonală-rezoluţie atipică, panoul AMVA+ 10bit având o densitate de 91.79DPI, în scădere cu peste 15% faţă de popularul 27” WQHD.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.