Home » hardware

ASUS ROG-STRIX-RX570-O4G-GAMING

Publicat pe 27 July 2017 la 18:11 de

Vă vorbeam zilele trecute despre monotonia care s-a instalat pe piaţa soluţiilor grafice. Isteria generării de monedă virtuală, deşi a venit ca o gură de aer proaspăt pentru vânzările din acest domeniu, s-a transformat rapid într-o adevărată otravă pentru adevăratul public ţintă al unor astfel de produse. Lipsa stocurilor şi scumpirile repetate nu fac decât să descurajeze pasionaţii de jocuri care într-o piaţă sănătoasă poate că ar fi recurs mai des la noi achiziţii. După părerea mea, avem de a face cu un adevărat haos în poziţionarea plăcilor video din perspectiva preţului. Şi nu vă închipuiţi că Radeon RX 580 ar fi un caz unic, deoarece şi frate său mai mic – RX 570 – se află într-o situaţie identică.

La fel ca 580, Radeon RX 570 este un rebranding al vechiului 470, bazat pe un proces de fabricaţie mai rafinat, ceea ce înseamnă că chip-ul foloseşte 2048 unităţi de procesare, la frecvenţe recomandate de 926MHz standard şi respectiv 1206MHz cu Boost. Evident, implementările de referinţă în acest segment sunt mai mult orientative şi mai mult pe hârtie, căci pe piaţă predomină soluţiile modificate şi supratactate, cum este cazul lui ASUS ROG-STRIX-RX570-O4G-GAMING.

Acesta vine cu o frecventă de 1300MHz în modul Gaming (implicit), sau de 1310MHz în modul OC (disponibil din aplicaţia GPU Tweak), pe când cei 4GB memorie video GDDR5 rulează la 7000MHz.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.