Home » hardware

ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO: calitate şi performanţă pe socket AM4

Publicat pe 9 July 2017 la 10:36 de

S-au scurs deja mai bine de la 4 luni de la lansarea procesoarelor AMD Ryzen, interval de timp în care compania a reuşit o recuperare record de cotă de piaţă în această categorie. Nu pot spune că sunt în totalitate surprins de această evoluţie, dat fiind raportul performanţă/preţ ce acompaniază noile chip-uri, dar trebuie să precizez că lucrurile nu au mers chiar ca la carte, existând mici sincope. Aşa se face că lansarea a avut loc în etape, de la mare la mic, pe parcursul mai multor săptămâni. Apoi, a fost (şi încă mai este pe alocuri) problema optimizării aplicaţiilor software, un AGESA (AMD Generic Encapsulated Software Architecture) la care producătorul mai avea de lucrat şi, în sfârşit, plăcile de bază cu BIOS-uri încă în stadiu de dezvoltare.

De fapt, acesta din urmă este şi motivul pentru care nu am scris până acum nimic despre ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO – placă de bază pe care o folosesc încă de la lansarea lui R7 1800X. De fapt, vesiunea 1201 de BIOS (bazată pe AGESA 1.0.0.4a) a fost prima care mi s-a părut finisată şi integral utilizabilă, aşa că aceasta a fost cea pe care am folosit-o pentru a realiza testele din următoarele pagini. Este drept că de la efectuarea testelor şi până la redactarea acestor rânduri, ASUS au lansat o nouă versiune de BIOS – 1403 – bazată pe AGESA 1.0.0.6 2, care ar trebui în teorie să îmbunătăţească suportul pentru supratactarea modulelor de memorie RAM, dar voi verifica acest aspect ulterior şi voi reveni cu o completare dacă va fi cazul.

În ceea ce priveşte placa de bază, trebuie să vă spun că aceasta vine într-un ambalaj cu un design mai puţin obişnuit, cu o parte frontală dominată de culoare roşie, dar cu un conţinut spartan, în timp ce partea dorsală merge pe gri şi este supra-aglomerată de informaţii.

De altfel, nici modalitatea de deschidere a cutiei nu este tocmai obişnuită, dar mi se pare o abordare interesantă.

În pachet, producătorul furnizează un adevărat „cearşaf” de autocolante pentru fanii seriei ROG, un suport pentru pahare, un cupon de reducere pentru accesorii CableMod, şuruburi pentru fixarea accesoriilor imprimate 3D, adaptorul pentru conectarea rapidă a panoului frontal, un cablu de extensie pentru soluţii de iluminare LED RGB compatibile AURA Sync, un bridge SLI, 4 cabluri SATA, shield-ul pentru back panel, manualul de utilizare şi discul optic cu drivere şi aplicaţii.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.