Home » ştiri şi opinii

LG şi portofoliul lor de monitoare pentru jocuri

Publicat pe 8 June 2017 la 19:39 de

Am început mini-vacanţa de la sfârşitul săptămânii trecute cu o invitaţie oarecum surprinzătoare, la un eveniment de presă organizat de LG. Spun surprinzătoare nu pentru că produsele aduse cu această ocazie în prim plan mi-ar fi străine, ci pentru că LG este un nume care se plasează în afara sferei de brand-uri despre care scriu de obicei. De ce? Nu am un răspuns clar la această întrebare, pur şi simplu aşa au stat lucrurile până acum. De fapt, nu cred că am mai scris despre vreun produs LG de pe vremea când scriam pe hârtie. Iar partea ciudată este că mie în general îmi plac monitoarele lor – nu atât pentru design, unde chiar dacă au nişte modele drăguţe, nu putem spune că excelează, cât pentru preţurile corecte pe care le-au practicat de-a lungul timpului.

Evenimentul de ieri a fost organizat într-o locaţie mai puţin obişnuită, dar cu tematică potrivită pentru partea principală a prezentării – monitoarele de gaming. Astfel, incinta Tactical Shooting Range a găzduit atât prezentarea prezentarea de produse, cât şi sesiunea de tir ulterioară, pe care am refuzat-o politicos, din moment ce nu m-au pasionat niciodată armele de foc.

Revenind la monitoare, vedeta zilei a fost 34UC79G, un monitor de gaming în format 21:9. Acesta foloseşte un ecran IPS curbat de 34”, cu rezoluţie de 2560×1080 pixeli şi refresh variabil prin tehnologie FreeSync până la 144Hz, alături de un timp de răspuns de 5ms. Este aşadar evident că nu vorbim despre un model de top, dar preţul de circa 2500 Lei ar trebui să îl facă destul de atractiv. În plus, rezumarea la o rezoluţie cu 1080 pixeli pe verticală ar trebui să permită obţinerea unor performanţe decente şi pe configuraţii cu soluţii grafice la preţuri cât de cât umane. Ca funcţii dedicate pasionaţilor de jocuri, producătorul menţionează prezenţa tehnologiilor Motion Blur Reduction pentru un timp de răspuns mai bun, posibilitatea afisării unui reticul pe ecran, Black Stabilizer pentru evidenţierea zonelor întunecate şi Dynamic Action Sync pentru mişcări fluide. Impresia lăsată de design este o chestiune pur subiectivă, dar trebuie să vă spun că mie îmi place abordarea aleasă, ce încearcă să combine eleganţa cu agresivitatea, în timp ce ergonomia este menţinută la un nivel decent prin implementarea reglajelor pentru înălţime şi înclinare faţă-spate.

Evident, 34UC79G nu a fost singurul monitor pentru jocuri prezentat. 34UM69G vine tot cu un ecran de 34” în format 21:9 şi rezoluţie de 2560×1080 pixeli, doar că nu este curbat, rata de reîmprospătare este de 75Hz şi panoul IPS utilizat este 6bit+A-FRC.

Tot un panou IPS 6bit+A-FRC în format 21:9 cu rezoluţie de 2560×1080 pixeli şi rată de reîmprospătare de 75Hz foloseşte şi 29UM69G, doar că acesta are o diagonală de 29”. Între 24MP59G şi 24GM79G sunt diferenţe considerabile, căci primul dispune de panou IPS 6bit+A-FRC Full HD cu 5ms şi 75Hz, alături de design-ul nou, cu suport V-Shape, pe când cel de-al doilea foloseşte un panou TN Full HD cu 5ms şi 144Hz, alături de un design clasic, cu panoul de control la vedere. În sfârşit, 27MP59G se adresează utilizatorilor cu bugete reduse care doresc un monitor cu suprafaţă generoasă. El foloseşte prin urmare un panou IPS 6bit+A-FRC de 27” cu rezoluţie Full HD, timp de răspuns de 5ms şi refresh de 75Hz.

Taguri: , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.