Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 26 iunie 2017

Publicat pe 26 June 2017 la 08:38 de

Aparent, MSI au început să se plângă pe la colţuri de cantitatea uriaşă de energie consumată de soluţiile grafice AMD Radeon RX Vega.

Pentru platforma Intel X299, G.Skill s-au pregătit cu noi kit-uri de memorie RAM DDR4, cu frecvenţe de la 3600 la 4200MHz.

ASUS au introdus adaptorul de reţea pe interfaţă PCI-Express x4 XG-C100C, ce suportă lăţimi de bandă de până la 10Gbp prin cabluri Cat 6.

Silverstone au extins gama de surse de alimentare Strider Titanium prin adăugarea modelelor ST1100-TI, ST1300-TI şi ST1500-TI, prevăzute cu certificare 80 Plus Titanium.

Monitorul LG 34UC89G-B foloseşte un panoul IPS curbat de 34″ cu aspect 21:9, rezoluţie de 2560×1080 pixeli şi refresh de 144Hz cu suport pentru tehnologia NVIDIA G-SYNC.

Un nou Build de Windows 10 introdus de Microsoft în versiune Preview beneficiază de un Task Manager reproiectat, care conţine de această dată şi informaţii despre utilizarea GPU-ului.

Netgear Nighthawk X6S se prezintă ca router tri-band cu o lăţime de bandă totală combinată de 4000Mbps, fiind echipat cu procesor dual-core la 1.8GHz, 512MB memorie RAM şi 128MB memorie flash.

Futuremark au introdus oficial pe piaţă benchmark-ul PCMark 10, din care lipsesc soluţiile pentru evaluarea soluţiilor de stocare sau a bateriei, dar despre care producătorul susţine că vor fi adăugate ulterior.

Crytek şi-au anunţat oficial planurile de a adăuga suport Vulkan odată cu introducerea versiunii 5.4 a motorului grafic CryEngine.

Google promit să renunţe la scanarea mesajelor transmise via Gmail pentru furnizarea de mesaje publicitare personalizate, sub pretextul dorinţei de a reduce diferenţele dintre versiunile Consumer şi Professional ale acestui serviciu.

O companie specializată pe descoperirea şi stoparea atacurilor cibernetice a descoperit că anumite funcţii hardware încorporate în procesoarele Intel pot fi folosite pentru a trece de soluţiile de protecţie ale sistemului de operare Windows 10.

Un atac cibernetic WannaCry se face vinovat de sistarea producţiei la o fabrică Honda.

XC60J este primul barebone compact răcit pasiv al celor de la Shuttle, acesta având o înălţime de numai 7cm şi o configuraţie hardware construită în jurul unui procesor dual-core Intel Celeron J3355 la 2GHz.

Pentru utilizatorii interesaţi de ultrabook-urile, dar cu bugete nu tocmai generoaSe, ASUS au introdus portabilul VivoBook S510, prevăzut cu o carcasă din aluminiu, ecran Full HD de 15.6″, procesor Intel Core i5-7200U sau i7-7500U, 8GB memorie RAM DDR4 şi HDD de 1TB sau SSD de 128GB, la un preţ de plecare recomandat de 699USD.

Lenovo îşi vor aniversa cea de 25-a aniversare prin lansarea unui ThinkPad cu design retro, prevăzut cu o carcasă neagră cu suprafaţă cauciucată şi o tastură cât mai apropiată de perfecţiune.

Foxconn iau tot mai mult în calcul deschiderea de fabrici în Statele Unite.

Toshiba par să îşi fi găsit cumpărător pentru divizia de chip-uri, sub forma unui consorţiu de investiţii format din guvernul japonez şi 26 companii japoneze.

Riscurile pe care şi le-au asumat cei de la Imagination Technologies atunci când s-au bazat strict pe comenzile efectuate de Apple şi-au spus cuvântul şi astfel, compania va fi scoasă la vânzare în lipsa unei perspective de viitor strălucit.

Problemele de disponibilitate pe piaţa chip-urilor DRAM şi NAND vor fi prezente şi pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a acestui an, ceea ce va susţine probabil în continuare tendinţa scumpirilor.

Deşi din această zonă a lumii lucrurile nu se văd aşa, IDC susţin că piaţa dispozitivelor purtabile prezintă potenţial şi estimează că anul acesta va aduce o creştere de peste 20% a vânzărilor prin comparaţie cu anul trecut.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.