Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 16 iunie 2017

Publicat pe 16 June 2017 la 08:13 de

Noul vârf de gamă AMD în materie de procesoare se anunţă a fi Ryzen ThreadRipper 1950X, care şi-a făcut apariţia în baza de date GeekBench cu un scor de 4167 puncte pentru single-thread şi 24 539 puncte pentur multi-thread, ceea ce îl plasează (deocamdată) sub Intel Xeon E5-2697A 4 ca performanţă multi-thread, dar peste acesta ca performanţă single-thread, de unde putem deduce că ar mai fi de lucru la suportul SMT (Simultaneous MultiThreading).

De asemenea, în online a apărut şi o primă imagine cu partea inferioară a unui procesor AMD Ryzen Threadripper.

Intel au introdus o nouă soluţie de interconectare pentru platforma Xeon Scalable şi pentru procesoarele Skylake-X, ca alternativă la soluţia Infinity Fabric a celor de la AMD.

Globalfoundries au anunţat procesul de fabricaţie pe 7nm, despre care susţin că aduce un spor de performanţă de 40% şi că primele produse comerciale realizate pe baza sa ar trebui să îşi facă apariţia în prima jumătate a anului viitor.

Samsung au decis să majoreze producţia de chip-uri de memorie V-NAND pe 64 niveluri şi au în plan ca până la sfârşitul anului acestea să reprezinte 50% din producţia lor de soluţii flash NAND.

Primele imagini cu soluţia concepută de NVIDIA pentru generarea de monedă virtuală prezintă o implementare răcită pasiv a lui 1060, ceea ce sugerează că va fi necesară utilizarea unei carcase extrem de bine ventilate.

Iar între timp, dacă vă întrebaţi de ce disponibilitatea soluţiilor grafice AMD Radeon din seria 500 este atât de precară, aflaţi că tot generarea de monedă virtuală se face vinovată şi de acest fenomen.

SSD-urile ADATA IM2P3388 folosesc formatul M.2 2280 şi interfaţă NVMe, dispun de chip-uri de memorie NAND MLC 3D şi de controller Silicon Motion şi sunt promovate sub eticheta industrial-grade mulţumită rezistenţei deosebite în condiţii de lucru dificile, în variante de la 128GB până la 1TB, cu viteze de lucru de până la 2500/1100 MB/s.

Creative au anunţat placa de sunet Sound BlasterX AE-5, cu care vizează pasionaţii de jocuri şi despre care susţin că asigură o calitate audio specifică audiofililor, menţionând totodată prezenţa unui DAC ESS Sabre, a unui amplificator pentru căşti de 600Ω şi a tehnologiilor proprietare Sound Blaster.

Cooler-ul XIGMATEK Whiz a fost proiectat pentru procesoare cu TDP de până la 150W, astfel că este dotat cu 4 heatpipe-uri de 6mm ce formează şi talpa de contact şi cu un ventilator XIGMATEK SE II Red, a cărui turaţie poate varia în intervalul 800-2000RPM.

Carcasa Thermaltake Versa N27 este echipată cu 3 ventilatoare de 120mm cu iluminare LED de culoare roşie şi oferă suficient spaţiu pentru instalarea unor plăci video lungi de până la 30cm şi a unor coolere pentru procesor înalte de până la 16cm.

Pentru profesionişti, Dell au creat monitorul U3818DW, prevăzut cu un panou curbat de 37.5″, cu rezoluţie de 3840×1600 pixeli, calibrat din fabrică la un delta-E garantat de 3.0 sau mai puţin şi cu o acoperire de 99% a spectrului sRGB, pe care l-au dotat cu un switch KVM şi căruia i-au imeplementat în mod ciudat şi tehnologie FreeSync.

Iar pentru cinefilii pretenţioşi, Dell au prezentat video-proiectorul 4K S718QL, ce suportă nativ rezoluţia 3840×2160 pixeli cu refresh de 120Hz, asigură o luminozitate maximă de 5000 lumeni şi contrast de 1300:1 şi poate proiecta imagini cu diagonala de 100″ de la o distanţă de numai 4″.

Un nou malware a fost dezvoltat, de această dată pentru platformele Raspberry Pi, care profită de faptul că mulţi utilizatori nu şi-au modificat parolele pentru a utiliza resursele hardware în scopul generării de monedă virtuală.

Aşa cum au anunţat, Valve au dezactivat serviciul Greenlight şi au lansat Steam Direct în locul lui.

Shuttle au început să migreze către procesoare Intel Kaby Lake, iar un prim mini PC de acest fel este XPC NC03U nano, care va putea fi echipat cu Celeron 3865U, Core i3-7100U, Core i5-7200U sau Core i7-7500U.

Razer au actualizat portabilul Blade Stealth, care foloseşte acum un ecran cu margini  mai înguste pentru a implementa un panou IGZO de 13.3″ cu rezoluţie de 3200×1800 pixeli şi acoperire de 100% a spectrului sRGB, adăugând totodată şi o nouă opţiune de culoare: gunmetal gray.

Western Digitalau decis să ducă disputa cu Toshiba la un nou nivel şi s-au adresat instanţei de judecată pentru a-şi apăra interesele legate de divizia acestora de chip-uri de memorie flash.

NVIDIA lucrează la o soluţie de navigaţie bazată pe recunoaştere vizuală şi algoritmi de învăţare, care ar permite dezvoltarea unor drone autonome independente de tehnologia GPS.

NSA sau vina pe Coreea de Nord pentru atacul cibernetic WannaCry.

Încasările Asustek Computer din ultima perioadă nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, aşa că există planuri de reorganizare a companiei, ceea ce a dat naştere la o serie de speculaţii cu privire la un val de concedieri.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.