Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 14 iunie 2017

Publicat pe 14 June 2017 la 07:40 de

Se zvoneşte că AMD ar putea lansa primele procesoare Threadripper pe data de 27 iulie, aici fiind incluse 2 modele cu 12 nuclee şi 2 modele cu 16 nuclee.

De asemenea, există zvonuri care susţin că viitoarele soluţii grafice GeForce nu vor apela la HBM 2, aceste soluţii fiind încă mult prea costisitoare.

Pentru utillizatorii care preferă PC-urile cu dimensiuni mai reduse, dar care nu doresc să facă rabat la performanţă, ZOTAC au introdus GeForce GTX 1080 Ti MINI – o implementare a cărei lungimi măsoară 211mm, adoptând frecvenţa de 1620MHz cu Boost pentru GPU.

NVIDIA au decis să recompenseze utilizatorii care optează pentru GeForce GTX 1080 sau 1080 Ti cu furnizarea în mod gratuit a jocului Destiny 2, plus acces la campania Early Beta.

În ciuda înălţimii de numai 112mm, cooler-ul be Quiet! Shadow Rock TF 2 se anunţă suficient de performant pentru a răci procesoare cu TDP de până la 160W.

Harddisk-urile Toshiba din seria AL14SX adoptă formatul 2.5″ şi folosesc platane care se rotesc cu 15 000RPM, conectându-se printr-o interfaţă SAS de 12Gbps, cu disponibilitate în variante de 300, 600 şi respectiv 900GB.

Colin Walsh, cercetător la Centrul Medical al Universităţii Vanderbilt, lucrează la o soluţie de inteligenţă artificială care să determine tendinţele sinucigaşe ale oamenilor.

Microsoft au încetat de ceva vreme să mai asigure suport pentru sistemele de operare vechi, dar au decis să introducă patch-uri împotriva atacurilor de tip ransomware chiar şi pentru Windows XP.

Legend of Zelda: Breath of the Wild are deja planificate 2 DLC-uri: The Master Trials cu lansarea programată pentru data de 30 iunie şi The Champion’s Ballad, care deocamdată nu are decât un teaser.

Pentru iubitorii jocurilor de strategie clasice, Microsoft au pregătit un remake pentru Age of Empires, cu grafică 4K.

Ubisoft pregătesc Skull & Bones – un joc multiplayer cu piraţi.

Prostia introdusă de Acer odată cu menţionarea răcirii lichide în cazul unui portabil care folosea de fapt heatpipe-uri pare să se propage şi în cazul Xbox One X, care nu foloseşte soluţie de răcire cu apă – aşa cum au înţeles unii – ci o soluţie de răcire cu aer, ce are în componenţă un Vapor Chamber.

Pe lângă noul PC desktop pentru jocuri Alienware Area-51 despre care vă spuneam ieri, care va fi disponibil atât cu procesoare AMD Threadripper, cât şi cu Intel Core-X, Dell au mai anunţat şi periferice pentru jocuri sub acelaşi brand: monitoarele Full HD de 24.5″ cu panouri TN şi refresh de 240Hz Alienware AW2518H cu G-Sync şi AW2518HF cu FreeSync, tastaturile Alienware AW568 Advanced Gaming şi Alienware AW768 Pro Gaming cu switch-uri mecanice Kailh brown şi mouse-urile Alienware AW558 Advanced Gaming şi AW950 Elite Gaming.

Toshiba au anunţat portabilul Tecra X40, cu un preţ de plecare recomandat de 1330USD şi o configuraţie în alcătuirea căreia intră un ecran Full HD de 14″, procesor Intel Core din generaţia a 7-a, interfaţă Wi-Fi 802.11ac, soluţie de identificare facială, autentificare prin amprentă şi criptare BitLocker.

Deşi au ieşit de ceva timp de pe piaţa smartphone-urilor, Intel încă au probleme în această industrie, căci brazilienii s-au săturat de chip-urile lor care se supraîncălzesc şi au hotărât să le ceară socoteală în instanţă.

Noul Xbox One X anunţat de Microsoft a atras atenţia întregii industrii, aşa că Sony au simţit nevoia să facă şi ei un anunţă şi au ajuns astfel să se laude cu cele 60.4 milioane console PlayStation 4 vândute până acum.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.