Home » featured, ştiri şi opinii

Cafeaua de dimineaţă – 15 mai 2017

Publicat pe 15 May 2017 la 09:15 de

Pentru a sublinia mai bine poziţionarea pe un segment de piaţă diferit, Intel ar putea introduce procesoarele Skylake-X cu 8, 10 şi respectiv 12 nuclee ca modele Core i9.

La sfârşitul acestei luni, AMD ar putea extinde familia de procesoare Ryzen prin lansarea chip-urilor Whitehaven cu 16 nuclee şi 32 thread-uri, ce ar putea folosi un design LGA (land grid array).

Intel au actualizat familia de procesoare Itanium, prin lansarea a 2 modele cu 4 nuclee şi 2 cu 8 nuclee, fabricate cu tehnologie pe 32nm, despre care producătorul susţine că vor fi ultimele din această gamă.

MSI se laudă cu ceea ce spun ei că va fi cea mai bună placă de bază a tuturor timpurilor, printr-un teaser în care apar 3 slot-uri M.2 prevăzute cu soluţii de răcire M.2 Shield şi 4 slot-uri PCI-Express x16, ceea ce sugerează că ar fi vorba de o platformă X299.

ASUS au extins oferta de plăci de bază mini ITX prin lansarea modelelor ROG STRIX H270I şi ROG STRIX B250I pentru procesoare pe socket LGA 1151, prevăzute cu iluminare LED RGB AURA.

ZOTAC au prezentat implementarea Arcticstorm pentru GeForce GTX 1080 Ti, livrată cu un waterblock prevăzut cu soluţie de iluminare LED RGB, ce pare dezvoltat în regim propriu.

Implementarea Dual Cooling a celor de la Biostar pentru Radeon RX 580 foloseşte o soluţie de răcire cu 2 ventilatoare de 80mm, ce funcţionează însă la frecvenţele de referinţă, de 1257/1340MHz pentru GPU şi respectiv 8GHz pentru memoria video GDDR5.

Şi ASUS au prezentat versiuni Dual pentru Radeon RX 580, cu 4 şi respectiv 8GB memorie video.

Inno3D au construit o implementare single slot pentru GeForce GTX 1050 Ti, livrată cu frecvenţele de referinţă recomandate de NVIDIA.

Modulele de memorie DDR4 Corsair DOMINATOR PLATINUM Special Edition Torque sunt disponibile în kit-uri de 2x16GB la 3200MHz, cu latenţele 14-16-16-36 şi tensiune de alimentare de 1.35V.

Prevăzută cu certificare ASUS ROG, carcasa Lian Li PC-O11WGX adoptă un layout cu 2 incinte pentru o răcire mai eficientă a componentelor, cea responsabilă de găzduirea plăcii de bază, a soluţiei grafice, a modulelor de memorie şi a soluţiei de răcire fiind confecţionată din sticlă.

Routerul Linksys EA9300 este un model tri-band AC4000 cu tehnologie MU-MIMO şi procesor quad-core la 1.8GHz, a cărui lăţime de bandă totală de 4Gbps este obţinută prin combinarea a 2 interfeţe pe 5.0GHz de 1625Mbps şi a uneia pe 2.4GHz de 750Mbps.

Microsoft încă nu au renunţat la segmentul Consumer al pieţe de echipamente de realitate combinată, aşa că pregătesc o pereche de controllere, cu funcţie de tracking integrată prin intermediul senzorilor optici de care beneficiază.

Microsoft susţin că utilizarea sistemului de operare Windows 10 pe platforme ARM ar permite rularea de aplicaţii x86 cu performanţe apropiate de cele native.

Viitoarea actualizare majoră pentru sistemul de operare Windows 10 se va numi Fall Creators Update şi se va lansa în toamna acestui an, cu o nouă aplicaţie pentru editarea fotografiilor, a conţinutului video şi a conţinutului de realitate combinată.

Microsoft au anunţat includerea distribuţiilor Linux Fedora SuSE şi Ubuntu în Windows Store, ceea ce înseamnă că Windows Subsystem for Linux (WSL) va exista şi în Windows 10 S.

Deşi au încetat să mai ofere suport pentru sisteme de operare vechi, Microsoft au decis să introducă un patch de securitate pentru Windows XP, Windows 8 şi Windows Server 2003, ca urmare a atacului cibernetic WannaCry.

Conform Microsoft, sistemul de operare Windows 10 este instalat la ora actuală pe 500 milioane dispozitive, ceea ce este însă departe de miliardul vizat de companie.

Remedy Entertainment nu au fost în stare să înnoiască licenţa pentru coloana sonoră utilizată în jocul Alan Wake, aşa că vor fi nevoiţi să îl retragă de la vânzare, după promoţia cu reducere de 90% care rulează în momentul de faţă.

Viitorul seriei Hitman devine incert după decizia Square Enix de a vinde studioul IO Interactive, responsabil de dezvoltarea sa.

Relansarea terminalului Samsung Galaxy Note 7 ca produs refurbished ar putea aduce un preţ de achiziţie recomandat de numai 440USD.

Carcasa ceramică, dar şi procesorul Snapdragon 835 utilizate de noul Xiaomi Mi 6 se confruntă cu probleme de disponibilitate, ceea ce duce la lipsa terminalului din stocurile comercianţilor.

Samsung a format o nouă divizie în cadrul producţiei de chip-uri, ca parte a unui plan de a atrage mai mulţi clienţi şi de a concura astfel cu TSMC.

Instanţa de judecată a decis că nu există suficiente dovezi care să susţină că procesoarele Pentium 4 şi Core 2 au folosit tehnologii patentate de o altă companie, aşa că Intel nu vor trebui să plătească 2 miliarde USD despăgubiri celor de la AVM Technologies.

Taguri:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.