Home » hardware

AMD Ryzen 5 1600X aduce performanţă multi-core la un preţ excelent

Publicat pe 4 May 2017 la 11:58 de


Nu ştiu câţi dintre voi realizează că a fost aproape un întreg deceniu de tristeţe pe piaţa microprocesoarelor, caracterizată în toată această perioadă de o supremaţie incontestabilă a celor de la Intel, care au evoluat practic fără o concurenţă reală din partea AMD, preocupaţi în primă fază cu integrarea ATI Technologies, apoi cu dezvoltarea unor soluţii grafice competitive şi ulterior cu nesfârşitele probleme financiare. Segmentul APU-urilor nu a atins niciodată potenţialul la care a sperat producătorul, utilizarea brand-ului FX nu i-a impresionat nici măcar pe nostalgici, iar ieftinirile succesive au eşuat să genereze rezultate favorabile. De aceea lansarea arhitecturii ZEN a reuşit să impresioneze plăcut publicul, vizând din primul moment un segment de piaţă dominat dintotdeauna de Intel.

La scurt timp după introducerea modelelor cu 8 nuclee Ryzen 7, AMD au lansat şi modelele mai accesibile, cu 6 nuclee, Ryzen 5. Noua serie este astfel condusă de modelul R5 1600X, despre care vă voi vorbi astăzi.

Avem deci de a face cu un procesor cu 6 nuclee şi tehnologie SMT pentru a putea procesa simultan până la 12 fire de execuţie, cu o frecvenţă standard de 3.6GHz. X-ul din denumire indică prezenţa tehnologiei XFR, ceea ce înseamnă că frecvenţa Turbo de 4GHz poate fi în unele situaţii depăşită, iar TDP-ul menţionat de producător este de 95W, la fel ca pentru R7 1800X.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.