Home » hardware

TP-LINK Archer C5400 vine cu un preţ atractiv în segmentul Enthusiast

Publicat pe 14 April 2017 la 16:48 de

Până nu demult, routerul reprezenta pentru o bună parte a utilizatorilor de PC de pe la noi un simplu accesoriu cu costuri neglijabile, care să permită accesarea Internetului de pe mai multe sisteme de calcul simultan. Numai că performanţele reţelelor wireless au crescut simţitor de atunci, iar facilităţile implementate în astfel de echipamente s-au înmulţit, motiv pentru care a luat naştere necesitatea de hardware tot mai puternic şi au apărut, implicit, costuri tot mai mari. În paralel, trebuie menţionat şi că trăim nişte vremuri când se pune tot mai mult accent pe design şi pe intuitivitate, aşa că producătorii trebuie să acorde o importanţă deosebită şi acestor aspecte.

TP-LINK este un brand de seamă pe piaţa echipamentelor de reţea şi au progresat atât de mult în ultima vreme, încât cu greu ne mai aducem aminte de perioada când se axau strict pe segmentul low cost, prin modele care să asigure un raport calitate/preţ cât mai atractiv. Abordarea aceasta, axată pe raportul calitate/preţ, s-a păstrat, numai că producătorul pune tot mai mult accentul pe modele High End, capabil să deservească utilizatori cu pretenţii. Modele precum Archer C9 pot fi considerate deja mainstream, în condiţiile în care compania defilează astăzi cu noul C5400 – o soluţie tri-band ce poate atinge o lăţime de bandă maximă combinată de 5334Mbps. În traducere liberă, asta înseamnă că sunt instalate o interfaţă radio 2.4GHz cu până la 1000Mbps şi 2 interfeţe radio pe 5.0GHz cu până la 2167Mbps fiecare.

Din specificaţiile producătorului, ne sar în ochi utilizarea unui procesor dual-core la 1.4GHz, prezenţa a 8 antene şi implementarea tehnologiilor MU-MIMO, Nitro-QAM şi Smart Connect.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.