Home » hardware

PCGARAGE Viking: gaming decent cu costuri scăzute

Publicat pe 14 April 2017 la 00:40 de

„România este o piaţă atipică”. Am auzit această frază pe vremea când scriam pe hârtie de atâtea ori, încât îmi provoacă uneori un sentiment de greaţă, fiind la un moment dat folosită ca scuză pentru aproape orice. Sunt însă şi cazuri unde se aplică foarte bine, reflectând extrem de bine realitatea. Şi probabil că nu există niciun alt domeniu unde să reprezinte mai bine situaţia decât cel al PC-urilor gata asamblate.

Pe vremea când românii încă nu prea ştiau ce este un computer, din ce este alcătuit şi cam ce se poate face cu el (observaţi că evit expresia „pe vremea mea”), se cam mergea prin magazine, se adunau oferte, se studiau, eventual se mai stătea de vorbă cu consultanţii de vânzări (despre care mai târziu am aflat că nu sunt decât nişte simpli vânzători) şi în ultimă instanţă se alegea PC-ul. Au fost vremurile de glorie ale procesoarelor Pentium şi începuturile acceleratoarelor grafice, dar şi ale primilor utilizatori români „alfabetizaţi” în materie de IT.

Problema este că de multe ori comercianţii au profitat de lipsa de informare a cumpărătorului şi, în loc să îl consilieze responsabil, au preferat să se axeze pe eliminarea unor stocuri greu vandabile sau pe încasarea unor comisioane mai frumoase. Acesta este de altfel si unul dintre motivele pentru care marile magazine de calculatoare de pe vremuri sunt astăzi istorie, dar asta este deja o altă discuţie.

Această lipsă de responsabilitate a comercianţilor a generat, cel puţin în mediul urban, o informare tot mai accentuată a cumpărătorului, ceea ce a condus ulterior la o creştere a pieţei de componente în defavoarea celei de PC-uri gata asamblate. Personal, am crezut mereu că percepţia utilizatorului a fost distrusă iremediabil, dar unii se încăpăţânează să îmi demonstreze că nu este aşa.

Pe vremea când credeam că tot ce zboară se mănâncă, am asistat la naşterea PCGARAGE şi îmi place să cred că am şi contribuit la primii săi paşi. Nu era decât o simplă afacere de familie, susţinută doar de ambiţiile patronului de atunci, care ulterior a ajuns într-un grup de firme ce i-a arătat calea spre o nişă de piaţă unde pare să îşi fi găsit locul călduţ pe care îl căuta. Am urmărit de-a lungul ultimilor ani evoluţia PCGARAGE pe segmentul echipamentelor de gaming şi cred că la ora actuală magazinul nu este un simplu comerciant axat pe acest segment de piaţă, ci un adevărat membru al acestei comunităţi, ceea ce îi conferă după părerea mea o poziţie aparte printre comercianţii online din România.

La fel ca mine, probabil aţi observat şi voi în decursul ultimilor săptămâni insistenţa cu care PCGARAGE promovează configuraţia Viking sub titlul „Primul tău sistem de gaming”. Recunosc că, din lipsă de timp, nu am stat să analizez configuraţia, preţul sau performanţele promovate de integrator, până când am fost întrebat dacă nu aş vrea să mă joc puţin cu acest PC. Cum gaming-ul de buget reprezintă o slăbiciune mai vechea de-a mea, nu am putut refuza şi astfel vă pot povesti acum despre ce este vorba.

PCGARAGE au făcut deja o serie de teste în mai multe jocuri, pe care le prezintă în detaliu pe pagina produsului, iar rezultatele publicate sunt îmbucurătoare, dar tind să imprime ideea că sistemul a fost construit pentru jocuri multiplayer. De aceea, am ales să testez sistemul folosind o suită diferită de teste şi astfel veţi obţine o perspectivă mai largă asupra sa. Dar mai întâi, să vă arăt cu ce avem de a face…

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.