Home » hardware

ASUS ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING şi cele 3 moduri de funcţionare ale sale

Publicat pe 10 April 2017 la 10:00 de

A trecut aproximativ o lună de când cea mai recentă soluţie grafică NVIDIA – GeForce GTX 1080 Ti – a pătruns în magazine, adjudecându-şi astfel poziţia de lider incontestabil în ceea ce priveşte performanţa. În mod normal, asta ar trebui să însemne veşti proaste pentru GTX 1080, care îşi pierde astfel o bună parte din fanii înfocaţi poziţionaţi în segmentul Enthusiast. Numai că preţul de achiziţie pentru noul model este atât de piperat, încât vechiul lider nu şi-a pierdut în întregime atractivitatea, mai ales că la un moment dat au fost operate şi ceva ieftiniri.

În acest context, am considerat că nu este prea târziu să vă vorbesc puţin despre implementarea STRIX propusă de ASUS pentru GTX 1080, sub forma modelului ROG STRIX-GTX1080-O8G-GAMING.

Ce sare în ochi de la prima vedere este overclocking-ul agresiv cu care vine modelul din fabrică, producătorul furnizând sub denumirile Silent Mode, Gaming Mode şi OC Mode 3 profiluri de funcţionare selectabile prin intermediul aplicaţiei GPU Tweak, cu frecvenţe pentru GPU de 1709/1860MHz, 1759/1898MHz, 1784/1936MHz, în condiţiile în care specificaţiile standard NVIDIA fac referire la 1607/1733MHz. Ce trebuie adăugat aici este că, deşi exemplarul de faţă foloseşte în mod implicit modul OC, exemplarele comercializate sunt configurate astfel încât să folosească modul Gaming.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.