Home » hardware

Când ROG întâlneşţe STRIX în formatul ATX, rezultă ASUS ROG STRIX Z270F GAMING

Publicat pe 25 February 2017 la 23:01 de

În mod tradiţional, plăcile de bază ASUS dedicate pasionaţilor de jocuri au fost încadrate în seria ROG. Problema este că, de-a lungul anilor şi generaţiilor, plăcile de bază ROG au început să încorporeze tot mai multe tehnologii şi tot mai multe componente, ceea ce a dus la o creştere treptată a costurilor de fabricaţie şi, implicit, a preţurilor de achiziţie. Astfel, plăcile de bază destinate PC-urilor pentru jocuri au devenit de fapt produse Enthusiast, iar gamerii cu bugete mai modeste s-ar fi putut trezi în situaţia de a fi lăsaţi pe dinafară.

Soluţia găsită a fost introducerea unei noi game de plăci de bază, care nu a reuşit să îşi păstreze însă identitatea de la o generaţie la alta. Pro Gamer a fost mai degrabă o tentativă timidă de testare a pieţei, cu promovare modestă şi nu sunt prea surprins că odată schimbată generaţia şi-a schimbat numele în Pro Gaming, beneficiind în acelaşi timp şi de mai multă atenţie. Odată cu lansarea plăcilor de bază din seria Intel 200, ASUS s-au răzgândit însă din nou şi au decis că nici Pro Gaming nu este potrivit şi au decis să combine 2 brand-uri proprii deja cunoscute într-unu singur, rezultând la fel ca în cazul plăcilor video – ROG STRIX GAMING. Personal, nu ştiu ce să zic despre această nouă abordare; probabil că este o idee interesantă din perspectiva consolidării identităţii mărcii, spre deosebire de seriile trecute, care sunau prea apropiat de ceea ce oferea concurenţa. Dar pe de altă parte, există riscul generării unui val de confuzie printre utilizatori în condiţiile în care diferenţierea modelelor în funcţie de format nu mai este la fel de intuitivă. Practic, s-a mers pe indicative de la E la I, pentru modele în format ATX, mATX şi mini-ITX, deşi logica ne-ar fi spus că pentru mATX ar fi fost normal să avem un M.

Dintre acestea, vă voi vorbi astăzi despre ASUS ROG STRIX 270F GAMING – unul dintre cele 2 modele ATX ale seriei.

La fel ca în cazul plăcilor video, ambalajul pune accent pe funcţia de iluminare LED RGB AURA, ce „luminează” logo-ul STRIX care domină partea frontală a cutiei. Iar pe partea dorsală, utilizatorii sunt puşi la curent cu caracteristicile cele mai importante ale produsului.

În pachet, producătorul oferă o serie de autocolante cu tematică de gaming, un suport pentru pahare cu sigla ROG, un voucher de reducere pentru accesorii CableMod, şuruburi pentru fixarea unităţilor de stocare M.2 şi a componentelor imprimate 3D, un accesoriu pentru instalarea mai uşoară a procesorului, un cablu de extensie pentru solutii de iluminare auxiliare compatibile cu ASUS AURA, shield-ul pentru conectorii dorsali ai plăcii, manualele de utilizare şi discul optic cu drivere şi aplicaţii.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.