Home » hardware

ASUS ZenBook 3 UX390UA redefineşte performanţa portabilă

Publicat pe 27 October 2016 la 20:23 de

asus-zenbook-3-ux390ua-intro

Îmi aduc aminte că prin 2012, când Intel anunţau conceptul de ultrabook, lumea se arăta arăta foarte entuziasmată pe marginea acestui subiect. Personal, mie mi s-a părut din primul moment prea mult tam-tam pentru ceva care nu inovează de fapt nimic. În primul rând, mi s-a părut nepotrivită ideea de a elimina proiectul CULV caracterizat în special prin raportul calitate/preţ furnizat, în favoarea unui concept aparent nou. Spun aparent, căci la fel ca ideea de notebook, ultrabook-ul nu făcea altceva decât să aducă straie noi pentru o soluţie mai veche, şi cu costuri evident mărite. Toată comunicarea aceea agresivă din jurul ultrabook-ului a fost realizată cu bani din bugetul Intel, format la rândul lui din încasări. S-a terminat deci cu portabilele accesibile care au existat o scurtă perioadă de timp sub sigla CULV, în schimbul mult mai costisitoarelor ultrabook-uri. Este drept că odată cu majorarea de preţ au veni şi îmbunătăţiri de performanţă sau la capitolul calitate, dar când te îndrepţi către zona de preţ a lui MacBook Air, ar trebui să te gândeşti că ai o problemă. Şi de parcă asta nu era de ajuns, Intel s-au gândit să înrăutăţească şi mai mult sarcina partenerilor, prin introducerea unei serii de condiţii şi limitări. Dar, sub o formă sau alta, ultrabook-ul a rezistat şi a evoluat parcă ceva mai natural de când Intel şi-au îndreptat atenţia în alte direcţii.

Vă spuneam cu puţin timp în urmă despre zenvoluţia ASUS, care simbolizează în esenţă lansarea unor noi generaţii de produse Zen. Iar prin acestea se găsesc şi noile ZenBook 3, despre care intenţionez să povestesc în continuare. Mai exact, am avut ocazia să mă „joc” o vreme cu UX390UA, iar acum vă pot spune cam ce impresie mi-a lăsat.

asus-zenbook-3-ux390ua-specificatii

Din păcate, producătorul nu menţionează în lista de specificaţii, aşa că vă spun eu: ASUS ZenBook 3 UX390UA este disponbiil în 3 culori – rose gold, royal blue şi quarts gray.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

5 comentarii »

 • Cristian a zis:

  “pachetul mai conţine un hup pe interfaţă USB Tip-C”
  Hub cu B de la Bozga

 • Cristian a zis:

  La ce bun 10 mm sau 7 mm sau , cin stie , poate maine 5mm grosime, daca are nevoie de ventilator si radiator anemic , care trebuie sa ţiue enervant ca sa-l tina in viata .
  Poate la un proces de fabricatie de 7nm vom avea in sfarsit un cpu de 4core ( adevarat I5 sau I7 si nu Atom ) cu TDP combinat Intel GFX + CPU <7W si racire pasiva in carcasa de Al .

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  :)) good one. Fixed!
  Ce-i drept, şi pe mine mă sâcâie vâjâitul ventilatoarelor din portabile, dar din păcate momentan nu se poate altfel. Iar cu procesul pe 7nm…să vedem. Intel par hotărâţi să îl amâne cât mai mult, iar GlobalFoundries promit marea cu sarea; oricum, se anunţă o situaţie cel puţin interesantă.

 • Cristian a zis:

  Buna Radu, incerci un articol despre W10 Anniversary update ? Mai precis despre modul in care MSFT impinge instalari 3-rd party peste dorintele utilizatorilor , si cum toate bifele de refuz la dorintele MSFT despre Telemetry ,sunt din nou resetate. Si odata ce sunt din nou refuzate TOATE incercarile MSFT de a primi acceptul pt transmiterea de date si bifele din nou aranjate, iarasi apar programe instalate ( ex Candy Crush Saga etc)

 • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

  well, nu este tocmai domeniul meu si tare mi-e ca daca incep sa scriu ceva despre Win 10, nu ma voi putea rezuma la un limbaj civilizat 🙂

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.