Home » hardware

Rece şi silenţioasă, ASUS ROG STRIX-RX470-O4G-GAMING se prezintă modest, dar cu un preţ atractiv

Publicat pe 21 September 2016 la 12:50 de

asus-rog-strix-rx470-o4g-gaming-intro

Deşi aşteptată cu sufleul la gură, lansarea soluţiilor grafice AMD din generaţia Polaris nu a fost primită cu laude de utilizatorii din toate segmentele de piaţă. Iar dacă stăm să ne gândim puţin, este oarecum normal din moment ce producătorul a decis, cel puţin pentru moment, să ignore complet zona Enthusiast. În schimb, AMD au preferat să se concentreze asupra segmentului Mainstream Performance, unde potenţialul pieţei este mult mai mare, iar volumele vândute sunt consistente. Şi, aşa cum am mai spus-o, decizia pare până acum una corectă, din moment ce i-a adus producătorului o majorare a cotei de piaţă deţinute.

Am văzut că Radeon RX 480 se apropie în materie de performanţă de GeForce GTX 1060, dar fără a-l egala, în contextul în care costă ceva mai puţin. Totuşi, o soluţie mai interesantă pentru mulţi dintre pasionaţii de jocuri cu bigete medii este modelul mai accesibil – RX 470 – plasat într-o zonă de preţ unde NVIDIA nu a lansat încă nimic în seria GTX 1000. Iar în continuare, vă voi vorbi despre implementarea ROG Strix cu frecvenţe mărite furnizată de ASUS pentru Radeon RX 470.

asus-rog-strix-rx470-o4g-gaming-specificatii

Ca idee, s-a mers pe o frecvenţă de 1250MHz în modul gaming, respetiv 1270MHz în modul OC, faţă de cei 1206MHz recomandaţi standard de AMD pentru GPU. Cei 4 GB memorie video GDDR5 funcţionează în schimb la frecvenţa standard de 6600MHz. De asemenea, trebuie precizat că placa funcţionează implicit în modul OC, modul Gaming putând fi selectat din aplicaţia GPU Tweak pusă la dispoziţie de producător.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.