Home » hardware

Acer B246WL: calitate decentă şi design reuşit în 24″

Publicat pe 6 July 2016 la 23:37 de

Acer B246WL ymdprx - intro

Piaţa monitoarelor a cunoscut de la tranziţia către ecranele LCD şi până acum o evoluţie oarecum stabilă, cu un moment cheie reprezentat de trecerea la ecranele în format 16:10 sau 16:9. De atunci, rezoluţiile utilizate au crescut relativ lent, dar oarecum constant şi odată cu ele şi diagonalele. Şi am ajuns acum într-un punct când lumea deja strâmbă din nas la ecranele WQHD şi visează la monitoare 4K, în ciuda pretenţiilor hardware uriaşe ale acestora.

Dar trebuie spus că asta se întâmplă în contextul în care rezoluţia Full HD încă este considerată mainstream, fiind cea mai utilizată, şi în care diagonala de 24” este considerată mare de un număr semnificativ de utilizatori, fie ei şi pasionaţi de jocuri. Cu alte cuvinte, monitoarele de 27”, 28”, 30” sau chiar mai mult se adresează unui public restrâns, căci atenţia cea mai mare pare a reveni tot modelelor de 24”. Şi este oarecum normal dacă ne gândim că rezoluţia Full HD se potriveşte cel mai bine pe această diagonală şi că mai toate plăcile video lansate în ultima vreme pot rula jocuri 1080p.

Iar Acer par perfect conştienţi de toate aceste aspecte, oricel puţin asta este concluzia la care ajungem dacă ne uităm la unul dintre cele mai noi monitoare ale lor – B246WL.

Acer B246WL ymdprzx - specificatii

Cu o diagonală de 24” în format 16:10 şi o rezoluţie de 1920×1200 pixeli, monitorul este promovat ca soluţie potrivită pentru birouri, biblioteci şi laboratoare, dar mulţumită panoului IPS şi design-ului parţial modern îl consider un all-around interesant.

Ca idee, modelul testat în continuare – B246WL ymdprx – diferă puţin de cel prezentat de producător pe site (B246WL ymdprzx), în sensul că nu dispune de hub USB.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 comentarii »

  • ANS a zis:

    La banii astia , fara HDMI ? , pacat. Sa lasam artificiul ce poate fi facut folosind DVI , de ce sa fac artificii de acest gen la pretul asta ? Eu consider acest aspect un mare MINUS .

  • Radu Bozga-Petcu (author) a zis:

    Problema este discutabilă. HDMI este teoretic un conector pentru segmentul multimedia, cu o orientare către HDTV, în timp ce DP ar trebui să fie standardul în zona de computing. Numai că HDMI-ul a fost implementat la o scară atât de largă, încât acest detaliu s-a pierdut pe drum. Şi apoi, ar mai fi faptul că Acer promovează monitorul pentru o serie de scenarii de utilizare ce presupun utilizarea de soluţii grafice integrate; iar aici, utilizarea HDMI-ul este o practică destul de comună, deci absenţa lui nu este scuzabilă, chiar dacă până la urmă nu reprezintă neapărat un capăt de ţară.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.