Home » mobile

ASUS ZenPad S 8.0 (Z580CA): design frumos şi performanţe bune la un preţ decent

Publicat pe 28 April 2016 la 19:23 de

ASUS ZenPad S 8.0 (Z580CA) - intro

Deşi prezintă rădăcini adânci în industria hardware de gaming şi în segmentul Enthusiast al fiecărui domeniu legat de PC, ASUS au dat de-a lungul timpului dovadă de un puternic şi în acelaşi timp ciudat simţ pentru dezvoltarea unor soluţii cu raport calitate/preţ deosebit de atractiv. Astfel, seria de portabile Eee au reprezentat un punct de cotitură pe piaţa PC-urilor portabile, ducând la o nouă abordare în acest domeniu, chiar dacă ulterior titlul de fondator al conceptului de netbook a revenit altora.

Evident, după un succes furtunos care a surprins pe toată lumea, conceptul de netbook s-a stins cam la fel de subit cum a apărut şi a eliberat scena pentru Tablet PC-uri. A fost însă cam ciudat că ASUS nu au pătruns în forţă în această piaţă nou creată, deşi teoretic dispuneau de tot know-how-ul de care aveau nevoie. De fapt, am putea spune că ASUS au păşit oarecum timid în această zonă, fiindu-le parcă greu să se despartă de PC-urile portabile clasice. Desigur, asta nu a fost neapărat un lucru rău din moment ce bănuiesc că de aici au luat naştere apreciatele echipamente Transformer. Doar că ASUS au continuat să fie priviţi ca producător din zona de PC-uri într-o perioadă când tabletele erau pe val şi am avut de multe ori impresia că au fost mai interesaţi de laptopurile aflate în declin decât de dispozitivele mobile în ascensiune. Şi cele 2 Nexus-uri pe care le-au vândut sub sigla Google îmi spun că polivalenţa taiwanezilor ar fi putut lăsa o amprentă mai puternică asupra pieţei.

Desigur, nu putem minimaliza succesul seriilor MeMO Pad şi Fonepad, care au fost în general bine primite de public. Doar că ele nu au excelat la design, pe care ASUS au şi întârziat nejustificat de mult să îl schimbe. Nu este deci o surpriză că lumea a început sa se plictisească de ele, în ciuda raportului calitate/preţ atractiv. Iar în acest context, seria ZenPad lansată anul trecut de ASUS a venit ca o gură de aer proaspăt, nu numai pentru companie, ci şi pentru piaţa de Tablet PC-uri în sine. Iar din această serie vom vorbi în continuare despre ZenPad S 8.0 (Z580CA), pe care o consider în momentul de faţă cea mai reuşită soluţie Android pe care o oferă ASUS.

ASUS ZenPad S 8.0 (Z580CA) - specificatii

Vorbim deci despre un Tablet PC de 8”, cu menţiunea că ecranul este în format 4:3 şi că există mai multe variante de echipare. Eu voi vorbi în continuare de cea cu procesor Intel Atom Z3580, 4GB memorie RAM şi 64GB capacitate de stocare.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.