Home » hardware

ASUS ROG G551JM îţi asigură necesarul de putere, oriunde te-ai afla

Publicat pe 26 October 2015 la 18:14 de

Îmi aduc aminte toate prezentările Intel de acum 6-8 ani care începeau fără excepţie de la regulă, cu studiile lor privind cerinţele pieţei, iar nevoia de mobilitate era întotdeauna pe primul loc. De altfel, probabil că acesta este şi motivul pentru care smartphone-urile şi Tablet PC-urile au evoluat atât de agresiv. Dar astăzi vom discuta despre o cu totul altă categorie de produse – aceea a laptopurilor de gaming, care pe măsură ce tehnologia a evoluat din punctul de vedere al eficienţei energetice, au devenit tot mai rapide, tot mai portabile şi tot mai bune la ceea ce fac.

Personal, trebuie să recunosc că nu m-am dat niciodată în vânt după astfel de produse, căci nu m-a tentat niciodată ideea jocurilor în deplasare. În calitate de casual gamer atras strict de titlurile single-player şi în general cu poveste, vă mărturisesc că nici măcar nu am luat vreodată în calcul ideea achiziţionării unui sistem de gaming portabil. Asta nu înseamnă însă că nu înţeleg acest segment de piaţă, care contrar aşteptărilor a evoluat frumos pe parcursul ultimilor ani. Şi apoi, ar trebui să mai luăm în calcul şi faptul că de multe ori laptopurile pentru jocuri nu ajung să fie folosite în jocuri, ci în cu totul alte activităţi mari consumatoare de resurse. Puterea de procesare şi eficienţa răcirii sunt în mod sigur principalele aspecte pentru care non-gamerii ajung să folosească astfel de sisteme de calcul.

Şi probabil că la asta s-au gândit şi ASUS când au „desenat” modelul ROG G551JM, care renunţă la liniile de design ultra-agresive cu care eram obişnuiţi în favoarea unui aspect mai „cuminte” şi neobişnuit de sobru. Dar, ca să nu sărim peste detalii cheie, ar trebui să ştiţi că ASUS ROG G551JM poate fi echipat cu procesor Intel Core i7-4710HQ sau i5-4200H, până la 16GB memorie RAM, soluţie grafică NVIDIA GeForce GTX 860M cu 2 sau 4GB memorie GDDR5, SSD, SSHD sau HDD cu 5400 sau 72200RPM şi ecran de 15.6” cu rezoluţie de 1366×768 sau 1920×1080 pixeli.

ASUS ROG G551JM - specificatii

De asemenea, cred că foarte importantă este şi greutatea de numai 2.7kg.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

  • GadgetLab a zis:

    Laptopul e foarte interesant. i7, 16GB RAM, SSD de 240, ecran Full HD la 5500 lei e chiar ok pentru un ROG. De placa video nu sunt foarte incantat. GTX-ul 860M e o solutie decenta insa parca era mai bine un GTX 960M. Intradevar cu o asemenea placa grafica un lapop Asus ROG cu aceasi configuratie depaseste 6000 lei. In acest context chiar nu cred ca merita investiti cei peste 500 lei.

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.