Home » mobile

ASUS ZenFone 2 ridică ştacheta segmentului Mainstream

Publicat pe 16 June 2015 la 14:00 de

ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) - intro

Din motive pe care nu am reuşit niciodată să mi le explic, ASUS au avut o evoluţie cu suişuri şi coborâşuri pe piaţa smartphone-urilor. Au avut cu ceva ani în urmă – înainte de epoca Android/iOS – câteva modele interesante, după care a urmat un parteneriat nefericit cu Garmin ce a eşuat la fel de lamentabil pe cât erau aşteptările de mari, iar mai apoi au revenit cu nişte idei interesante dar parcă prea absente. PadFone a fost la momentul lansării o idee originală şi nu arăta rău pentru vremea respectivă, dar producătorul parcă a „mirosit” nepotrivirea sa cu tendinţele pieţei şi au ezitat să promoveze prea mult produsul, în ciuda extinderii seriei. Ulterior, prima generaţie ZenFone anunţa o gură de aer proaspăt prin raportul calitate/preţ foarte bun pe care îl promitea, numai că au apărut probleme de disponibilitate şi interesul pieţei s-a stins subit. Odată cu lansarea ZenFone 2, toată lumea şi-a pus aceeaşi problemă: dar va fi oare disponibil şi la noi? Ei bine, ASUS lansează astăzi noua lor gamă de produse şi în România, iar eu am avut ocazia să mă joc puţin mai mult de o săptămână cu vârful de gamă – ZE551ML.

ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) - specificatii

Vorbim despre un model dual SIM/dual active de 5.5” şi vă spun din start că nu se încadrează în categoria de dimensiune pe care o prefer. Configuraţia este însă de top, bazându-se pe un procesor Intel Atom Z3580 prevăzut cu 4 nuclee pe 22nm tactate la 2.33GHz şi soluţie grafică PowerVR G6430, alături de 4GB memorie RAM şi 32GB capacitate de stocare. Desigur, mai există şi varianta cu Intel Atom Z3560 şi 2GB memorie RAM la un preţ mai accesibil, cum de altfel există şi versiuni cu 16 sau 64GB capacitatea de stocare.

Ambalajul este relativ modest după părerea mea, dar în ultima perioadă am văzut tot mai des că aparenţele pot fi înşelătoare. În interior, veţi găsi un scurt manual de utilizare, cablul micro USB to USB căşti şi un adaptor de alimentare BoostMaster de 2A pe 9V (18W). Trebuie reţinut că adaptorul în cauză vine cu suport Quick Charge – tehnologie suportată şi de smartphone – dar că acesta nu este livrat decât împreună cu versiunea Atom Z3580/4GB RAM a lui ZE551ML.

ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) - ambalaj fata ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) - ambalaj spate

ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) - accesorii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.