Home » mobile

E o tabletă… E un laptop… E GOCLEVER Insignia 1010 Win!

Publicat pe 4 March 2015 la 20:35 de

GOCLEVER INSIGNIA 1010 WIN - intro

Pe lângă portabilitate, Tablet PC-urile se pot lăuda probabil mai presus de orice cu versatilitatea lor. Pot fi folosite cam în orice împrejurări pentru filme, muzică, citit, browsing şi chiar jocuri. Şi în plus, nici nu costă o pungă de bani, cum se întâmplă în cazul laptopurilor. Desktop-urile au fost excluse din ecuaţie din cauza lipsei de mobilitate ce le caracterizează.

Pe planeta aceasta, mai există însă suficienţi oameni care mai şi muncesc, iar cerinţele lor sunt de obicei total diferite de cele ale utilizatorilor interesaţi de un dispozitiv mobil pentru divertisment. Din păcate, ecranele tactile au demonstrat în repetate rânduri că nu reprezintă cea mai bună soluţie pentru productivitate, motiv pentru care tastaturile fizice nu pot dispărea. Drept urmare, unui astfel de Tablet PC nu îi poate lipsi un docking cu tastatură şi touch pad (sau suport pentru mouse). Iar apoi, ar mai fi problema sistemului de operare, cu un Google Android care nu a reuşit să impresioneze prea mult publicul de acest gen.

Cam aici au ţintit Microsoft cu Windows RT, numai că limitările impuse de această platformă software nu au fost deloc pe placul utilizatorilor, care i-au întors astfel spatele. Până la urmă, degeaba oferea dezvoltatorul pachetul Office la pachet, dacă asta era cam tot ce puteai face cu dispozitivele respective. Iar alternativa – Windows 8 – venea cu preţuri de achiziţie mult prea mari pentru cea mai mare parte a utilizatorilor. Din fericire, Microsoft (şi partenerii săi) au sesizat problema şi au remediat-o prin eliminarea lui Windows RT din ecuaţie şi introducerea unor dispozitive accesibile, cu putere de calcul modestă, cu sistem de operare Windows 8.1. Şi cred prin urmare că succesul lui ASUS T100 nu a luat pe nimeni prin surprindere, deşi din punct de vedere hardware dispozitivul este chiar banal.

Tot mai prezenţi pe piaţa de dispozitive mobile, GOCLEVER au un număr impresionant de Tablet PC-uri în portofoliu, iar unele dintre cele mai recente creaţii ale lor folosesc sistemul de operare Windows. Inspirat din modelul ceva mai vechi – Insignia 1010 Business – noul Insignia 1010 Win este un Tablet PC de 10.1” cu sistem de operare Windows 8.1 şi cu docking rigid cu tastatură şi touch pad inclus în pachet.

GOCLEVER INSIGNIA 1010 WIN - specificatii

Faţă de Insignia 1010 Business, se observă o reducere a costurilor aferente configuraţiei hardware, unde s-au operat modificări în materie de procesor, memorie şi capacitate de stocare.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.