Home » hardware

ASUS RT-AC87U: o privire în viitor

Publicat pe 13 January 2015 la 00:07 de

ASUS RT-AC87U - intro

Echipamentele de reţea fără fir au evoluat atât de mult pe parcursul ultimilor ani, încât ne confruntăm pentru prima dată cu situaţii în care bătrânele cabluri UTP ar putea fi eliminate, chiar şi pentru sistemele de calcul desktop. Vorbim însă, cel puţin deocamdată, de soluţii High End, care vizează un segment de piaţă foarte bine conturat. Iar în această categorie găsim şi nou ASUS RT-AC87U, despre care producătorul susţine că reprezintă începutul incredibilului. Sau cel puţin asta scrie pe cutia produsului: „Incredible starts here”. Personal, nu sunt în totalitate de acord cu această afirmaţie, deoarece sunt de părere că incredibilul a început odată cu lansarea lui RT-N56U, când ASUS le dădea clasă greilor din industrie, deşi la momentul respectiv erau cunoscuţi pe piaţă pentru alte categorii de produse. RT-AC87U se vrea a fi cel mai rapid router 802.11ac de pe piaţa din România în acest moment, dar asta deja nu mi se mai pare ceva incredibil din moment ce ASUS ne-au obişnuit ca la fiecare lansare High End să se poziţioneze astfel.

Revenind la echipament în sine, recunosc oarecum ruşinat că poposeşte pe biroul meu de vreme bună, cam dinainte de a-şi face apariţia prin magazine. Dar adevărul este că am amânat intenţionat acest review, în absenţa unui adaptor 802.11ac adecvat. Cel mai rapid adaptor de pe piaţă la ora actuală este ASUS PCE-AC68, ce respectă standardul AC1900, dar RT-AC87U este un echipament AC2400. Şi ştiu cu certitudine că producătorul lucrează la un nou adaptor wireless care să egaleze routerul în materie de performanţă, dar din păcate nu ştiu cât de mult va mai întârzia acesta. De aceea, în cele din urmă am cedat tentaţiei şi am testat noua creaţie ASUS folosind deja cunoscutul PCE-AC68.

Ca la orice echipament 802.11ac, lăţimea de bandă maximă teoretică de 2400Mbps este obţinută însumând lăţimea de bandă maximă disponibilă pe 2.4GHz cu cea maximă disponibilă pe 5.0GHz; adică 600+1734Mbps. Da, ştiu, dă numai 2334Mbps, dar pentru standardizare se rotunjeşte la 2400.

ASUS RT-AC87U - specificatii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.