Home » hardware

ASRock X99 Extreme6 trezeşte o puternică senzaţie de déjà-vu

Publicat pe 22 January 2015 la 19:28 de

ASRock X99 Extreme6 - intro

Dintre producătorii de plăci de bază, probabil că ASRock este cel cu cea mai pronunţată evoluţie pe ultimii ani. Şi nu mă refer la evoluţia cotei de piaţă sau la cine ştie ce inovaţii nemaivăzute în domeniu, ci la o schimbare de direcţie acompaniată de o îmbunătăţire generală a calităţii furnizate. De cealaltă parte a baricadei, mai marii industriei îi arată frecvent cu degetul pe cei de la ASRock că ar copia idei. Şi dacă facem o analiză succintă a produselor, realizăm că nu sunt tocmai departe de adevăr. Dar oricum, mă îndoiesc că astfel de detalii au vreo importanţă pentru utilizatori, care în esenţă îşi doresc să obţină cât mai mult cu cât mai puţini bani.

Dar chiar şi aşa, şocul a fost de mare să am de a face cu 2 plăci de bază aproape identice, comercializate sub aceeaşi siglă, dar poziţionate diferit pe piaţă. Ce nu vă spuneam la sfârşitul anului trecut, când vă vorbeam despre Fatal1ty X99X Killer, este că în aceeaşi perioadă am mai testat şi modelul X99 Extreme6, creat tot de ASRock. Fiind la o primă vedere diferite atât ca poziţionare pe piaţă, cât şi ca design, cele 2 plăci de bază sunt în realitate aproape identice.

ASRock X99 Extreme6 - specificatii

Pentru a sublinia tipologia diferită a utilizatorilor vizaţi, ambalajul a suferit modificări majore din punctul de vedere al coloristicii, adoptând o linie mai simplă pe partea frontală, dar cu o parte din spate la fel de încărcată.

ASRock X99 Extreme6 - ambalaj fata ASRock X99 Extreme6 - ambalaj spate

Din bundle-ul livrat împreună cu Fatal1ty X99X Killer nu lipseşte decât licenţa XSplit, restul rămânând neschimbat.

ASRock X99 Extreme6 - accesorii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.