Home » hardware

ASRock Fatal1ty X99X Killer: gaming pe cea mai puternică platformă hardware a momentului

Publicat pe 5 December 2014 la 10:36 de

ASRock Fatal1ty X99X Killer - intro

Pe vremea mea (ca să folosesc o expresie ambiguă), plăcile de bază se împărţeau după ureche în două categorii: Premium şi restul. Cam ca la maşini, aşa. Ulterior, piaţa a evoluat, s-a cizelat, iar categoriile mari au fost delimitate oficial în A-brand şi B-brand. Asta se întâmpla cam pe vremea când ASRock îşi făceau un renume în segmentul accesibil. Practic, ASRock era marca aleasă de utilizatorii care căutau soluţii cât mai ieftine, iar faptul că era văzută ca alternativa accesibilă pentru ASUS le-a fost de mare ajutor. Dar asta numai până la un punct, căci această etichetă de „ieftin” planează şi astăzi deasupra producătorului, deşi lucrurile s-au schimbat mult în ultimii ani.

Îmi aduc aminte cum a rămas toată lumea uimită atunci când ASRock au introdus primele lor plăci de bază cu chipset Intel X48 sau Intel X38. Modelele veneau cu ceva întârziere faţă de concurenţă, iar construcţia nu era tocmai reuşită, dar pentru un brand ca ASRock pătrunderea pe piaţa Enthusiast era un pas foarte important. Iar din acel moment, producătorul a acordat tot mai multă importanţă segmentului High End şi a depus eforturi uriaşe pentru a-şi îmbunătăţi calitatea. Din acest motiv, clasificarea produselor ASRock ca „ieftine” este cât se poate de greşită, iar lansarea unor plăci de bază pentru entuziaşti, chiar cu „ADN de gamer”, nu ar trebui să mai surprindă pe nimeni. Cam aşa se întâmplă cu recent introdusa Fatal1ty X99X Killer, despre care vom „povesti în continuare.

ASRock Fatal1ty X99X Killer - specificatii

Vorbim, în mod evident, despre o placă de bază cu socket LGA 2011-3 şi chipset Intel X99, creată pentru unul dintre cele 3 procesoare Haswell-E lansate relativ recent. Vizând îndeosebi pasionaţii de jocuri, aceasta este livrată într-un ambalaj cu design agresiv şi poate că puţin cam încărcat raporta la tendinţele recente din domeniu.

ASRock Fatal1ty X99X Killer - ambalaj fata ASRock Fatal1ty X99X Killer - ambalaj spate

Setul de accesorii atrage atenţia prin prezenţa unei licenţe XSplit Broadcaster, extrem de utilă în anumite cercuri.

ASRock Fatal1ty X99X Killer - accesorii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Un comentariu »

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.