Home » hardware

BenQ W1400 oferă un raport calitate/preţ atractiv pentru crearea unui cinematograf acasă

Publicat pe 5 November 2014 la 20:48 de

M-a declarat în nenumărate rânduri partizanul videoproiectoarelor în detrimentul televizoarelor, de orice fel. Explicaţia acestei alegeri personale este simplă: diagonală mult mai mare şi experienţă 3D mult mai bună atunci când este cazul. Există, desigur şi dezavantaje, precum poziţionarea, suprafaţa de proiecţie şi nevoia de a fi folosit o cameră cât mai întunecată. Fiind o persoană care foloseşte astfel de echipamente numai pentru filme, redate de obicei seara înainte de culcare, problema camerei întunecate nu mă afectează câtuşi de puţin. Iar celelalte 2 probleme le-am rezolvat rapid, în cel mai pur stil românesc, prin improvizaţii originale. Iar experienţa obţinută este cu mult peste ceea ce poate oferi un televizor, mai ales dacă toată acţiunea se desfăşoară pe un ecran de 2×1 m plasat la capătul patului din dormitor.

Şi v-am prezentat ocazional câte un astfel de proiector, dar de fiecare dată cu tehnologie LCD. Iată că a venit timpul să vă prezint şi un model cu tehnologie DLP, aşa, ca să vedeţi că există Home Cinema de ambele părţi ale baricadei. Şi cum lupta tradiţională pe această piaţă se duce între Epson şi BenQ, vă voi prezenta de această dată un echipament BenQ creat pentru redarea de conţinut video Full HD şi 3D.

W1400 este bazat pe tehnologia DLP cu un singur astfel de chip de 2cm şi filtru cu 6 culori şi viteză de rotaţie 6x, lăudându-se cu luminozitate maximă de 2200 ANSI lumeni şi contrast de 10 000:1.

BenQ W1400 - specificatii

Producătorul specifică un raport de proiecţie cuprins între 1.07-1.71, mulţumită unui zoom de până la 1.6x. Astfel, se pot obţine imagini cu diagonale cuprinse între 40-300”.

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.