Home » hardware

GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK: ultra-dotată pentru ultra-pretenţioşi

Publicat pe 8 July 2014 la 20:44 de

GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK - intro

De vreo câţiva ani încoace, cam de când procesoarele Intel au început sa definească noi standarde de eficienţă energetică, direcţia de dezvoltare şi promovare a plăcilor de bază a suferit unele modificări. Practic, VRM-ul şi soluţia de răcire pentru el şi-au pierdut o parte din importanţa în contextul unor procesoare foarte rapide cu un consum de energie redus. Drept urmare, producătorii au fost nevoiţi să se orienteze către alte aspecte pentru a se diferenţia între ei şi pentru a-şi diferenţia modelele. Dotările şi design-ul au căpătat astfel mai multă importanţă decât în trecut. Seria de plăci de bază Z77 a dat cel mai probabil startul acestei noi curse, iar generaţia Z87 a prezentat o accentuare a acestei tendinţe.

Dar la trecerea de la Z77 la Z87 am avut şi o schimbare a generaţiei de procesoare, aşa că diferenţele de dotări nu au jucat o rol atât de esenţial pe cât îl joacă trecerea de la Z87 la Z97. În absenţa unei noi generaţii de procesoare, producătorii s-au văzut nevoiţi să acorde atenţie maximă dotărilor şi facilităţilor oferite. Iar ca o exemplificare a acestei afirmaţii, va voi prezenta în continuare vârful de gamă al celor de la GIGABYTE – GA-Z97X-Gaming G1 WIFI-BK.

GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK - specificatii

În mod surprinzător, placa este livrată într-o cutie din carton cu un aspect sobru şi simplu, dar cu dimensiuni impresionante.

GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK - ambalaj fata GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK - ambalaj spate

În plus, aceasta este prevăzută cu un perete frontal dublu ce ascunde o fereastră pentru vizualizarea produsului.

GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK - ambalaj fata deschis

Conform aşteptărilor, bundle-ul este foarte bogat şi aş dori să atrag atenţia asupra adaptorului Wi-Fi 802.11ac pe interfaţă PCI-Express x1, asupra bracket-ului frontal USB 3.0 de 3.5” şi asupra cablurilor SATA sleeved. Mai există şi un certificat de fiabilitate rezultat în urma celor 168 ore de testare prin care producătorul susţine că a trecut această placă. În sfârşit, unii dintre voi s-ar mai putea arăta interesaţi de bridge-urile CrossFire, SLI, 3-way SLI şi 4-way SLI.

GIGABYTE GA-Z97X-GAMING G1 WIFI-BK - accesorii

Pagina anterioaraPagina urmatoare

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.