Home » ştiri şi opinii

Noul HTC One are acum şi o versiune mini

Publicat pe 16 May 2014 la 09:55 de

Afinitatea mea pentru HTC One (atât M7, cât şi M8) nu mai reprezintă probabil un secret pentru nimeni. Până la urmă, cum ar fi putut să nu îmi placă „cel mai frumos smartphone creat vreodată”? Numai că nu sunt mulţi utilizatori care să îşi permită un dispozitiv de acest calibru, aşa că HTC au introdus versiunea mini la scurt timp după lansarea primului One. Deşi folosea acelaşi design strălucit, acesta nu a reuşit să facă la fel de multe valuri precum fratele său mai mare. Pe de o parte, a fost acuzată camera, căreia îi lipsea stabilizarea optică, iar pe de altă parte configuraţia hardware a fost considerată de unii puţin cam slabă pentru preţul de achiziţie practicat.

Acum, HTC au anunţat noul mini – One mini 2. Echipat cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 400 tactat la 1.2GHz, acesta ar trebui să fie ceva mai rapid decât dual-core-ul de anul trecut, dar păstrarea soluţiei grafice Adreno 305 de la mini-ul precedent nu mi se pare cea mai bună idee. De asemenea, memoria RAM cu capacitatea de numai 1GB îi va face pe mulţi să strâmbe din nas. Nici capacitatea de stocare nu a suferit modificări, fiind menţinută la 16GB. Din fericire, au fost păstrate boxele stereo cu amplificare atât de lăudate în cazul lui One (M8). Nu lipsesc nici BlinkFeed şi platforma Zoe. Îmbunătăţiri se observă la capitolul camere: cea dorsală are de această dată o rezoluţie de 13MP (dar tot fără stabilizare), iar cea frontală oferă o rezoluţie de 5MP, semn că HTC consideră selphie-urile o tendinţă importantă. Ecranul a fost mărit, de la 4.3 la 4.5”, dar a păstrat rezoluţia 720p. Şi bateria a fost schimbată, trecând de la una de 1800mAh la una de 2110mAh.

HTC One mini 2

Conform informaţiilor furnizate de producător, One mini 2 va disponibil în variantele de culoare Gunmetal Gray, Glacial Silver şi Amber Gold în EMEA și în Asia începând cu luna iunie. Nu ştim încă nimic despre preţ, dar presimt că fanii mărcii vor fi uşor dezamăgiţi. În mod evident, preţul trebuie să fie ceva mai mare decât în cazul vechiului One mini. Iar vechiul One mini a fost puţin cam scump pentru ce oferea. Şi dacă design-ul a reuşit să compenseze o dată neajunsurile, nu ştiu dacă va reuşi să o mai facă şi a doua oară. Este drept că One mini 2 vine cu acelaşi design excelent ca One (M8), dar experienţa oferită utilizatorului nu va diferi considerabil faţă de vechiul mini. Aşadar, succesul noului model va depinde într-o mare măsură de preţul de achiziţie la care îşi va face apariţia, numai că pentru asta va trebui să aşteptăm până luna viitoare, când ar trebui să fie introdus pe piaţă.

Taguri: , , ,

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Lasa un comentariu!

Lasa un comentariu sau preia un trackback pentru siteul tau. Comentariile pot fi urmarite si prin RSS.

Comportati-va civilizat, nu faceti spam, nu porniti discutii fara legatura cu subiectul

Acest site foloseste Gravatar. Pentru a utiliza un avatar personalizat trebuie sa aveti un cont Gravatar.